Novinky pro mlsné hubinky aneb Co vám zvedne náladu

Zábava 16. 4. 2014

Nevíme, jak vy, ale my máme na vylepšení nálady vyzkoušené dobré jídlo a pití. Nic se nemá přehánět, ale jednou za čas si dát něco opravdu dobrého je skvělý recept na vylepšení života. Nechte se nalákat některým z našich tipů a uvidíte sami.

foto

1. Ani kafe, ani čaj

Tak tohle je úplně nečekaný hit, a to celoevropsky. Je to taková novinka, že vám možná dá trošku práci najít kavárnu, kde vám budou umět tohle překvapení nachystat. Podívejte se proto na webovky www.redpresso.cz, tam je jejich seznam. A o co že to vlastně jde? O čaj, který hraje podle pravidel kávy, jenomže neobsahuje žádný kofein ani tein, zato má opravdu hodně antioxidantů. Vyrábí se jenom z nejkvalitnějšího rooibosu, což je keř, který roste výhradně v Jižní Africe.

Vymyslel ho Carl Pretorius, který hledal nějakou alternativu ke svým sedmi hrnkům kafe denně. Vysypal rooibos do domácího kávovaru a po ochutnání zjistil, že to je dobré. Pak ještě dva roky experimentoval, vymyslel nejlepší postup a nápoj nazval redespresso. Sladí se medem a pro začátečníky se doporučuje s mlékem, a můžete z něj mít všechny nápoje jako z klasické kávy, a taky míchané drinky.