Jestli máte rádi "namakané" chlapy, pak je Spartakus: Krev a písek to pravé pro vás

Zábava 5. července 2014

Příběh nezkrotného otroka je plný drsných zápasů, které písek arény barví doruda, ale i intrik, které vám zježí chloupky ještě víc...

Možná vás prvních pár dílů seriálu trochu odradí, protože té krve a písku je tam opravdu dost. Ale brzy vás do své sítě vtáhne zákulisí arény. Spartakus měl za údajnou zradu zemřít, ale dostane šanci vyměnit popravu za gladiátorské zápasy. Není to zrovna jeho sen, ale k poslušnosti ho přivede smlouva s majitelem školy (říká se jí ludus) Batiatem.

spartakus

Spartakus má jediný sen, znovu najít manželku Suru.

spartakus

Nebezpečná Lukrécie (vlevo).

Ten mu slíbí, že se pokusí najít a vykoupit jeho manželku z otroctví, když mu bude vyhrávat zápasy. Samozřejmě, s hledáním se nijak nepřetrhne. Má totiž jiný, větší cíl – stát se vlivným politikem, což znamená všemi dostupnými prostředky se zbavit soků.

spartakus

Umělečtí maskéři si při natáčení také neodpočinuli.

spartakus

Ani při tréninku Doktor svěřence nešetří.

Velmi zdatně mu v tom pomáhá vychytralá manželka Lukrécie, které však zbude dost času i na laškování se šampionem arény Crixem. Spartakus se musí vyrovnat s tvrdým výcvikem pod vedením trenéra Doktora. Mnohem víc sil mu však bere vzdorovat nenávisti Crixe, který v něm tuší konkurenci.

spartakus

Batiatus – přesně tak úlisný, jak vypadá!

spartakus

Batiatus trénuje na politický proslov.

Osud (a scénář seriálu) mu nachystal mnoho těžkých chvil, jako souboj s přítelem Varrem, kterého musí zabít. Herec Andy Whitfield se ve skutečném životě musel postavit silnému soupeři – rakovině. Tento souboj nevyhrál...

spartakus

Jen mírně zarostlý gladiátor – ve skutečnosti se neholili vůbec.

střípky Z NATÁČENÍ

  • Do role úlisného Římana Batiata se vtělil skotský herec John Hannah. Možná si na něj vzpomenete jako na přitroublého bratra z Mumie.
  • Když se chvíli soustředíte, ve tváři Batiatovy manželky Lukrécie odhalíte bojovnici Xenu. Lucy Lawless se maskuje vydatně, v průběhu seriálu vystřídá několik paruk.
  • Lucy se při natáčení vrátila na rodný Nový Zéland.
  • Muž, vystupující v aréně jako Spartakus, měl i civilní jméno, ale historici ho neznají. Ani tvůrci seriálu mu žádné nepřidělili, v prvním díle to chytře maskovali dialogy.