Víte, jak balí herce superhvězda? Přečtěte si, jak na to šla Naomi Watts

Zábava 31. května 2014

Drobná blondýnka umí vzít svůj osud pevně do ruky. Svého manžela prostě ulovila a navzdory všem, kteří ji odrazovali, si troufla na roli zbožňované princezny.

Naomi se narodila v Anglii. Rodiče se rozvedli, když jí byly čtyři, pak se s matkou a starším bráškou cik cak stěhovali po celé zemi. Tátu Petera, který pracoval jako turné manažer a zvukař kapely Pink Floyd, si moc neužila.

Umřel, když jí bylo deset, zřejmě se předávkoval kokainem. Rodinná putování nakonec skončila až za oceánem v Austrálii, odkud pochází Naomina babička. Když se jí ptali, jestli se cítí spíš jako Angličanka, nebo Australanka, odpověděla: „Jsem Angličanka a mám na Anglii spoustu krásných vzpomínek. Prožila jsem tam krásných čtrnáct let a netoužila odejít, potom jsem se častokrát vracela. Ale i moje spojení s Austrálií je velmi silné, pro mě je to domov, kde jsem prožila spoustu krásných chvil.“ Zdá se vám to trochu nejasné? Nedivte se, Naomi se narodila ve znamení Vah.

watts

Nic nás nerozdělí: tváří v tvář tsunami.

foto:

VÁHAVÝ START

Čtrnáctileté puberťačce se v Sydney moc nelíbilo, malou náplastí byly kurzy herectví, na které ji přihlásila matka, kostýmní výtvarnice. Tam se seznámila s Nicole Kidman a jsou kamarádky pořád. (Ovšem druhá verze jejich seznámení tvrdí, že se poznaly na konkurzu na reklamu propagující bikiny.)

Po ukončení střední školy Naomi rozvážela noviny a prodávala v lahůdkách, pak se rozhodla, že zkusí modeling. Při práci v Japonsku se moc nepředvedla, a tak se neslavně vrátila domů. Vydělávala si v obchoďáku, zkusila si job asistentky módní redaktorky v časopise, natočila pár reklam. Za první filmovou roli zřejmě vděčí matce. Nebo je to náhoda, že ve snímku For Love Alone byla v týmu kostymérů?

watts

Mulholland Drive: Naomin dárek k 33. narozeninám.

foto:
watts

King Kong: rozpočet filmu byl 207 milionů dolarů.

foto:

OD BÉČKA K ÁČKU

Za další stupínek v kariéře může Naomi poděkovat kámošce Nicole. Na premiéře jejího filmu padla do oka režisérovi Johnu Duiganovi, nabídl jí roli ve filmu Flirtování. Pak Naomi trochu hrála, hodně cestovala a dojela až do Los Angeles. Bylo jasné, že tady je filmovému světu blíž, a tak se přestěhovala. Kývla na pár nabídek, i když třeba v případě béčkového hororu Kukuřičné děti pěkně šlápla vedle.

Naštěstí režisér David Lynch ho asi neviděl, a jestli ano, stejně ho to neodradilo svěřit křehké blondýnce roli naivní dívenky Betty, která přijede z kanadského zapadákova do Hollywoodu, aby si zde prožila pořádnou noční můru. Sehrála to skvěle, získala i nominace na filmové ceny. Režisér ji za odměnu vzal na festival do francouzského Cannes. Film Mulholland Drive už patří ke klasice, která vás i dnes spolehlivě přilepí k obrazovce.

watts

Hurá, komedie! Naomi chvíli trvalo, než se oklepala z ostrých kritik filmu Diana, ale přesto kývla na filmovou práci z úplně jiného soudku – zahrát si v komedii. A hned po boku uznávaných komiků – XXL herečky Melissy McCarthy, kterou u nás proslavil seriál Gillmorova děvčata a báječného Billa Murraye, kterému už Krotitele duchů asi nikdo neodpáře. Film St. Vincent de Van Nuys zamíří do našich kin v červnu.

foto:
watts

Diana: šest týdnů Naomi cvičila jen intonaci hlasu

foto:

KRÁLOVNA SRDCÍ

Další hlavní rolí v děsivém hororu Kruh Naomi potvrdila, že Mulholland nebyla náhoda, ale že hrát opravdu umí. Příběh o vraždící videokazetě vydělal v kinech víc než sto milionů dolarů. Další zajímavá práce na filmu 21 gramů přinesla Naomi druhou nominaci na Oscara.

Pokud máte rádi silné příběhy, poskládané z osudů zajímavých lidí, tenhle vás nezklame. Zato remake slavného King Konga by mohl. Ale za to Naomi nemůže, ráda střídá různé postavy a různé žánry, romantiku v Barevném závoji (sluší jí to i jako tmavovlásce), napětí a nebezpečí v thrilleru Nic nás nerozdělí.

A pak přišla opravdová výzva. Role Diany, královny lidských srdcí. „Je velmi těžké hrát někoho, kdo měl takový vliv a na koho lidé stále myslí. Naše vzpomínka na ni je pořád velmi čerstvá a je to ještě složitější a citlivější, když tu po sobě zanechala dva syny,“ svěřila se Naomi.

Všichni přátelé ji odrazovali, takže nejprve řekla ne, pak ano, zase ne, ale napotřetí kývla. Kritika film dost příšerně strhala. Noviny psaly, že snímek je otřesný a vlezlý, ale Naomi že předvedla to nejlepší, co mohla, v rámci bídného scénáře. A to hrála s umělým nosem!

watts

S Lievem Schreiberem má dvě děti.

foto:

Muž na sbalení

  • Kráska neměla o muže nouzi, ale za otce svých dětí si vybrala hereckého kolegu Lieva Schreibera. Dlouho po něm pokukovala, až jednou se sešli na společenské akci. Trochu flirtovali. Naomi vzpomíná: „Obvykle se mi líbí, když udělá první krok muž, ale on nic. Pak se začal loučit a já si řekla, sakra, to z nás asi zrovna nebude pár roku! Tak jsem řekla: Nechceš moje číslo? Zasmál se a uložil si ho. A za pět minut přišla esemeska, jestli s ním nechci jít hned na drink. Napsala jsem: Ne, ale chci s tebou jít zítra na snídani!“ Od té doby spolu snídají stále. Stihli i utajenou svatbu a dva syny, Sašu a Sama. O třetím dítěti Naomi říká: „Leda v případě, že to bude na sto procent holka!“