Bosa nova... Zacvičte si bosu!

Zdraví 11. července 2013

Bosu není dobře známá "trsanda" bosa nova. Je to zajímavý styl cvičení s ještě zajímavější pomůcka. Tahle podivná „polokoule“ vám pomůže k vysněné postavě.

Možná už jste v posilovně pošilhávala po takovém zvláštně uříznutém gymballu a zjistila jste si, že se mu říká bosu. Nezdá se, ale tenhle cvičební nástroj dá vašemu povadlému tělu pořádně zabrat.

Oplácané boky a faldíky kolem pasu se co nevidět začnou rýsovat v sexy křivky, takže až začne plavková sezona, budete moci bez obav odhodit svršky a vyrazit k vodě.

Oblíbí si ho každý

Ať už jste líná jako veš, hbitá jako kočka, nebo „naspídovaná“ jako fretka, nehraje to při cvičení na bosu roli. Pohyb na tomhle „půlbalonu“ zvládne úplně každý.

Podle toho, v jaké jste formě a na jaké cvičení máte momentálně náladu, můžete si vybrat balanční, rehabilitační či posilovací trénink. Zahálet nebude žádný sval a zabrat dostanou všechny tělesné partie.

Vestoje i vleže

Že si ale jaksi nedokážete představit, jak takové cvičení vlastně vypadá? Pokusíme se vám jej trochu přiblížit: Bosu je zkratka anglických slov „both sides up“, což se dá přeložit jako „oboustranně“.

To znamená, že se dá cvičit jak na nafouklé straně, tak na tvrdé plošině. Pak zaleží pouze na vás (a na trenérovi), jestli vsedě, vestoje, vkleče nebo vleže.

„Na bosu existuje víc než 2500 cviků. Stejně jako je pestrý výběr cviků, jsou rozdílné i samotné lekce. Cvičit mohou lidé, které trápí plotýnky, i ti, kdo mají problémy s koleny. Nejlepší je navštívit fitness centrum, kde vám vyškolený trenér poradí, jaké cviky, intenzita a náročnost jsou vhodné právě pro vás,“ vysvětluje master trenér pro ČR Daniel Müller.

Proč bosu?

  • během cvičení posilujete všechny tělesné partie - zlepšíte si fyzickou kondici
  • naučíte se koordinovat pohyby a lépe vnímat svoje tělo
  • zpevníte šlachy a vazy kolem kolenních kloubů
  • podpoříte srdeční aktivitu

Pokud vás cvičení na bosu chytne a nepustí, můžete si tuto skvělou cvičební pomůcku pořídit i domů. Koupit se dá od cca 2000 Kč (cena se odvíjí od konkrétního typu přístroje).

162975749 Cvičení bosu je poměrně rozmanitá záležitost.