Cvičení, jaké zvládnete sama v pohodě doma

Zdraví 2. září 2013

Teď v létě nám pomáhá k pěknému tělu spousta procházek a plavání. Ale jestli si ho chcete udržet, přidejte k tomu i nenáročné cvičení.

Program pro pevnější bříško, paže i stehna sestavila fitness odbornice Sarah Maxwell, spolupracující se značkou Nivea. Při cvičení se držte magického čísla 10. Tolik minut si žádá každá partie pro své posílení.

Navíc se tím zrychlí metabolismus, a to až na dalších dvanáct hodin! Sarah doporučuje hýbat se každý den, tím dosáhnete lepších výsledků než nárazově jednou za týden. Až vás to chytne, dělejte dvě série – jednu ráno, druhou večer.

Pevná stehna

Zadní strana stehen se posiluje hůř, ale tohle na svaly platí. Opřete paty o cvičební míč, případně o nižší židli. Zatlačte na paty a zvedněte boky co nejvýš. Lopatky a ramena zůstanou na zemi. Opakujte 10x.

cvičení 8
foto:

cvičení 1
foto:

Výpady také fungují a cvičte je nejen dopředu, ale také do stran. Nohy jsou rozkročené na šířku boků, vykročte tak daleko, jak to půjde, minimálně však do pravého úhlu. Cvičte 10x oběma nohama.

Ploché bříško

Tenhle cvik je účinnější než mnohem namáhavější sedy lehy. Z lehu na břiše se vzepřete na předloktí a špičky. Tělo musí být ve vodorovné poloze s podlahou. Napočítejte do deseti a spusťte se na zem. Opakujte 3x.

cvičení 5
foto:

Lehněte si na bok a vzpírejte se vzhůru na jedné ruce. Bříško zatáhněte, pánev protlačte vzhůru, uvolněte ramena. Napočítejte do deseti, pak zopakujte cvik na druhém boku.

cvičení 6
foto:

Pevné paže

Lehněte si na břicho, nohy zvedněte a překřižte u kotníků. Dlaně položte na podlahu vedle prsou a cvičte kliky.

cvičení 4
foto:

cvičení 2
foto:

Dřepy snad umíme všechny, ale zkontrolujte si, aby záda netvořila oblouk. Posilte jejich účinek tím, že při zvedání povyskočíte. Udělejte jich 10.

Svůdný zadeček

Zvedání pánve klidně provádějte ještě v posteli po probuzení. Chodidla dejte mírně od sebe, nohy ohněte v kolenou. Stáhněte zadeček a bříško a zvedněte pánev ke stropu. Napočítejte do pěti a povolte, cvičte 10x.

cvičení 7
foto:

cvičení 3
foto:

Švihání stranou je trochu náročné na stabilitu, ale můžete se při něm opřít zády o zeď. Přeneste váhu na pravou nohu, tou druhou švihněte nejprve mírně doprava a pak doleva co nejvíc nahoru. Držte ji napnutou! Švihněte 10x každou nohou.