Nezapomínejte na pitný režim i v chladném období

Zdraví 24. března 2020

Pro správnou životosprávu je nutný pitný režim. Lékaři nabádají vypít denně alespoň jeden a půl až dva litry neslazené vody. Jestli nemáte rádi vodu obyčejnou, přidejte si do každé sklenice několik kapek citronu. Bude tak nejen lépe chutnat, ale prospěje i vašemu zdraví.

Lepší trávení

Citron pomáhá přirozeným způsobem odstraňovat toxiny ze střev, díky čemuž se zlepšuje celková činnost trávicího traktu. Současně pomáhá bojovat proti nevolnosti, nadýmání a pálení žáhy.

Posílená imunita

Pokud máte problém spořádat pět denních doporucčených porcí ovoce a zeleniny, můžete si díky popíjení vody s citronem jednu porci ze seznamu škrtnout. Pravidelnou a dlouhodobou konzumací ochucené vody poskytnete tělu vitamin C, který je nepostradatelný pro správnou funkci imunity.

Vypnutá pokožka

Citrony obsahují velké množství antioxidantů, jejichž kombinace je skvělým prostředkem
 v boji proti vráskám a pigmentovým skvrnám. Kromě samotného popíjení můžete šťávu z citronu použít přímo na pokožku k ošetření jizviček nebo barevných nesrovnalostí kůže.

Více energie

Jelikož jsou citrony bohaté na vitaminy, minerály a antioxidanty, pomáhají také nakopnout organismus. Potlačují únavu, snižují úzkost a deprese a zlepšují koncentraci.

Rychlejší hojení

Schopnost urychlit hojení ran, oděrek a popálenin je dalším důvodem, proč by se lahev s citronovou vodou měla stát neodmyslitelnou součástí vaší kabelky. Vitamin C obsažený v citronech je důležitý pro silné a zdravé kosti, chrupavky a pojivové tkáně.

Svěží dech

„Lemon“ voda může být efektivní náhradou za žvýkačky nebo mentolky. Pomáhá zbavit se zápachu z úst, ulevuje při bolesti zubů a zastavuje krvácení dásní. Citron však také leptá zubní sklovinu, proto nepijte vodu s citronem po vyčištění zubů, a pokud máte křehké zuby, pijte ji jen v omezeném množství.