● Při přípravě polévek použijte na zahuštění místo jíšky rozmixovanou listovou zeleninu nebo brambory.
● Místo soli používejte k ochucení bylinky a pikantnější zeleninu.
● Při zadělávání těsta na koláč nahraďte část tuku kelímkem bílého nízkotučného jogurtu.
● V troubě pečte na plechu vyloženém pečicím papírem místo toho, abyste ho vymazávali tukem a vysypávali moukou.
● Místo kysané smetany do polévek a omáček vyzkoušejte podmáslí, které je mnohem méně kalorické a zdravější.
● Účinnou metodou, jak částečně zbavit maso tuku, je smažený kousek ihned po vyjmutí z pánve nebo friťáku na vteřinu ponořit do hrnce s vroucí vodou.
● Pokud rybu, která obsahuje velmi zdravé tuky, budete smažit, mohou být vysokou teplotou poškozeny. Ryby je vhodné dusit nebo opatrně péct.
● Místo majonézy používejte při přípravě salátů bílý jogurt nebo sýr cottage.
● Při smažení jídel používejte kvalitní oleje – řepkový nebo olivový.
● Při přípravě sekané nebo karbanátků nahraďte část masa osmaženou cibulkou a nastrouhanými syrovými bramborami nebo mrkví.