Chcete pružné a zdravé tělo? Naučíme vás cvičit Pozdrav Slunci!

Pozdrav Slunci 13b
Pozice psa hlavou dolů
Zdraví 16. června 2016

Pozdrav Slunci - Surya Namaskara vznikl, jak jinak, než v Indii. Je sestaven z několika po sobě jdoucích ásán - jógových pozic, které jedna na druhou plynule navazují. Počet jednotlivých pozic se může měnit. Nejčastěji jich je dvanáct, ale můžete se setkat i s jiným počtem.

Sestavu opakujte, kolikrát uznáte za vhodné. Někdo ji opakuje dvakrát a jiný zase dvanáctkrát. Hlavně se do počtu opakování nenuťte, nakonec stejně uvidíte, že postupně budete sami chtít počet odcvičených sestav navyšovat. Cvičit by se mělo ráno hned probuzení a s prázdným žaludkem.

Láká vás zacvičit si jógu, cítíte, že je to pro vás to pravé? Začněte cvičit z pohodlí vašeho obýváku! Nemusíte se nikam vypravovat, stačí si jen předplatit videa s lekcemi jógy na Kondice.cz a vybrat si z více než stovky videí to, které chcete cvičit právě dnes. Kromě pozdravu Slunci tu najdete také pozdrav Měsíci, lekce jógy zaměřené na hubnutí, lekce jógy pro těhotné, lekce, které vás zbaví bolesti zad, hlavy, uvolní dolní či horní končetiny...

Nic lepšího pro tělo udělat nemůžete

Věřte nám, je to tak! Jednotlivé ásány jsou sestaveny tak, aby docházelo k dokonalému zahřátí a protažení každého kousíčku vašeho těla. Pokud budete pozdrav Slunci cvičit pravidelně, budete více pružní, méně často nemocní a plní energie. Jestliže nejste moc zvyklí cvičit, tak vám každodenní pozdrav Slunci přinese i zcela patrnou změnu postavy, nechte se překvapit!

Pozor by si ovšem měli dát ti, kteří trpí na vysoký tlak, nemoci srdce a ženy od čtvrtého měsíce těhotenství. Pokud máte problémy s páteří, tak se vždy nejprve poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Začněte s jógou už zítra ráno!

Zaujal vás pozdrav Slunci? Prohlédněte si v galerii jednotlivé ásány a začněte cvičit. Zkušená lektorka jógy Zuzka Klingrová vás na videu ZDE provede celým pozdravem Slunci. Názorně každou z ásán předvede a vysvětlí, jak se do pozic dostat. Na videu cvičí také Anna, která vždy předvádí lehčí variantu ásány.

Pusťte si ukázku z lekce jógy na Kondice.cz!