1. JEZTE CHYTŘE
Není důležité, kolik toho jíte, nýbrž co jíte. Přestože to tak nevypadá, je na této otřepané frázi mnoho pravdy. Živit se pouze suchary, zrním a zeleninou je holý nesmysl. I když po pár dnech něco málo zhubnete, jen co najedete na normální režim, vrátí se vám ztracená kila i s úroky. O tom, že si dlouhodobým držením jednostranně zaměřených diet můžete vážně poškodit zdraví, ani nemluvě.
Přitom sestavit zdravý (hubnoucí) jídelníček, který bude obsahovat všechny tělu prospěšné živiny a při kterém nebudete hladovět, není žádná věda: 25 procent by měly tvořit živočišné bílkoviny (vejce, drůbež, mořské plody), 50 procent by mělo pokrýt ovoce a zelenina a zbylých 25 procent by mělo být vyhrazeno obilovinám, celozrnnému pečivu, ořechům, rýži a těstovinám. Sladkosti, alkohol, tučná jídla a bílé pečivo by se v jídelníčku měly objevovat pouze výjimečně.