Bříško jako „vánočka“? Proč ne!

Zdraví 20. února 2017

Vsadím se s vámi, že to máte taky tak. Nejvíc byste si přály zpevnit svaly na bříšku (břichu?) a na zadečku (zadku?). Tyto dvě partie jsou totiž nejproblémovější, a není se čemu divit, protože ženské tělo skutečně začíná ukládat tukové zásoby právě tam. A tak o krásně pevných, vytvarovaných svalech na bříšku a zadečku sní téměř každá z nás. Co tedy dělat, aby „leh sed“ opravdu fungoval?

Nebudu vám lhát a tvrdit, že jde jen o to, abyste pravidelně posilovaly. Jenom tím se tukových polštářů nezbavíte, k posilování je třeba připojit i aerobní cvičení a hlavně rozumně upravit jídelníček. Základní pravidlo zní, přijmout méně energie, než vydáte.

Když tohle vše budete dodržovat, tuk z problémových partií postupně odbouráte, nicméně to vám ještě nezaručí krásnou postavu. Právě v této fázi přichází na řadu posilování, které vám pomůže svaly zpevnit a vytvarovat.

Že tohle všechno děláte, a přesto má vaše bříško do „vánočky“ daleko? Je možné, že cvičíte špatně a nezapojujete aktivně příslušné svaly. A co víc, cviky na břicho je třeba provádět pravidelně, nejlépe obden. Taky jste se při představě, že si třikrát týdně odskočíte do fitcentra a ještě pod dohledem osobního trenéra, pousmála?

Nezoufejte, máme pro vás zajímavý tip. Dát si pořádně do „bříška“ můžete i u vás doma v obýváku, stačí, když se připojíte k internetu a pustíte si lekci Břišního pekáče na www.onlinefitness.cz. Jak taková lekce vypadá, se můžete podívat na tomto videu.

Lektorka, Gita Fašínová, která vás lekcí Břišního pekáče povede, je zkušená profesionálka, která pracuje jako osobní trenér i jako instruktor skupinových lekcí. Fitness se věnuje devět let. Lekce Břišního pekáče na OnlineFitness.cz je určena pokročilým, ale i začátečníkům, tak se nebojte a směle do toho.