Vyzkoušejte si vinyasa jógu, doma pěkně s instruktorem online

Zdraví 5. března 2017

Říká se, že jóga dokáže doslova zázraky. Vylepšit může nejen vaši kondici, ale dokonce i vzhled kůže, projasnit tvář a zlepšit spánek. Když jógu budete cvičit dynamicky, může vám pomoci i při udržení váhy a hubnutí. Za dynamickou jógu bývá považována power jóga, o které se více dozvíte z našeho předchozího článku, a také vinyasa jóga neboli také „pohyb sladěný s dechem“.

Budete-li cvičit vinyasa jógu, budete doslova plout z jedné pozice do druhé, a to v souladu s nádechem a výdechem. Dýchání u jógy je velmi důležité, u vinyasa jógy obzvlášť. Při cvičení se dýchá nosem a nádech by měl plynule přecházet ve výdech.

Postupně, jak se budete zdokonalovat, byste měli dosáhnout toho, aby nádech i výdech byl stejně dlouhý. Harmonizující účinek má právě pravidelný dech, který vás přiměje více se soustředit a koncentrovat. Při cvičení se příjemně protáhnete, posílíte a prohřejete svaly. Horko doslova zalije celý váš organizmus.

Vinyasa

Klára Bigasová, specialistka v oboru, vás Vinyasa jógou provede.

Poté už je jen malý krůček k „józe“, ke stavu, kterého dosáhnete, když ovládnete tok mysli, když dokážete zastavit vaše myšlenky a nemyslet na nic, když mysl unavíte, až tehdy je možné prožití a uvědomění si svého já.

Vinyasa

Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového a jste v dobré kondici, nebojte se začít právě s tímto náročnějším typem jógy. Pod vedením zkušené jóginky, která dohlídne na to, abyste jednotlivé pozice cvičili správně a také správně dýchali, vinyasa józe jistě brzy přijdete na chuť. Vinyasa jógu si můžete zacvičit i online, na OnlineFitness.cz vede lekce Klára Bigasová, specialistka v tomto oboru.