Vyzkoušejte kruhový trénink. Vypotíte na něm duši z těla (a krásně zhubnete)!

Zdraví 6. srpna 2014

Představujeme takzvaný kruhový trénink, ideální cvičení pro celkové zlepšení fyzičky, ale také pro hubnutí a formování postavy.

„Pokud žena cvičí pravidelně dvakrát až třikrát týdně, výsledky jsou patrné již po několika týdnech. Neobejde se to ale také bez úpravy jídelníčku a pitného režimu,“ říká lektorka Irena Finková z fitness centra pro ženy Contours.

STŘÍDAČKA ZA 45 VTEŘIN!

Jak už samotný název programu napovídá, kruhový trénink je založený na cvičení na stanovištích (strojích), která jsou sestavena do pomyslného kruhu.

Stanovišť je celkem šestnáct, přičemž osm je aerobního charakteru (cvičení probíhá při tepové frekvenci, při níž spalujeme tuky) a na osmi dalších posilujeme a tvarujeme svaly. „Mezi jednotlivými stanicemi se s ostatními ženami střídáte ve stejném směru.

Nedochází tak k tomu, že byste na nějaký stroj čekaly. Navíc trénink je hezky ucelený, klientky procvičí všechny části těla,“ vysvětluje trenérka a dodává: „Čas na výměnu určuje zvukový signál v intervalu 45 vteřin. Než žena projde celý okruh se všemi stanovišti, trvá to 30 minut.“

kruhový trénink

Kruhovým tréninkem posílíte všechny svaly v těle.

kruhový trénink

Takzvanými výpady zpevníte vnější i vnitřní svaly stehen.

INTENZITU SI URČÍTE SAMA

Obavy z toho, že byste se sedřela a druhý den se nemohla hýbat, jsou zbytečné. Při kruhovém tréninku pracujete především s váhou vlastního těla, popřípadě s velmi malou zátěží. Cvičení navíc probíhá za dozoru zkušené lektorky, která vám po úvodní konzultaci doporučí vhodné nastavení intenzity a zátěže na jednotlivých posilovacích strojích.

„Trenérky také dohlížejí na správné držení těla a provádění cviků, což je velmi důležité, aby si klientka nesprávnými pohyby neuškodila a získala správné pohybové návyky,“ dodává Irena Finková.

kruhový trénink

Při cvičení s činkami dostanou zabrat i paže.

kruhový trénink

Poskoky s činkami aktivují lýtkové a stehenní svaly.

SBOHEM, ŠPÍČKY!

Výzkumy mluví jasně: většina pravidelných návštěvnic fitness center s cvičením začala, protože se chtěla zbavit především pneumatiky kolem bříška, faldíků na bocích a stehnech a zpevnit a vytvarovat zadeček. A i v tomhle směru nám pomůže kruhový trénink.

„Jestliže chce žena spálit tuky na problémových partiích, je důležité zapojit i kardio cvičení, které kruhový trénink využívá,“ vysvětluje lektorka. „Na konkrétních cvicích je ale vždy lepší se domluvit se zkušeným instruktorem, který vás upozorní na nesprávné protažení, špatně prováděné cviky či neefektivnost cvičení.“

kruhový trénink

Na strojích posílíte stehna, zadeček...

kruhový trénink

... paže i prsní svaly.