Nejlepší cviky pro vaše břicho

cvičení 1
Lehněte si na záda, levou nataženou nohu přednožte, pravou pokrčte a držte ji ve vzduchu. Ruce dejte v týl a vytočte trup tak, abyste levý loket měla u pravého kolena. Pravý loket je těsně nad zemí.
Zdraví 21. srpna 2014

Tajemství plochého bříška spočívá v poctivém a intenzivním cvičení a správně sestaveném jídelníčku!

Být majitelkou vyrýsovaného bříška je snem snad každé ženy. Proměnit ho ve skutečnost však vyžaduje pevnou vůli, odhodlání a námahu. A upřímně, svou roli hraje také věk.

„V první řadě je důležité uvědomit si, že pár cviků dvakrát týdně skutečně nestačí,“ vysvětluje lektorka Irena Finková z fitness centra pro ženy Contours. „Aby bylo cvičení efektivní a výsledky byly pozorovatelné v co nejkratším čase, je třeba věnovat pozornost všem klíčovým partiím břicha a správnému provádění cviků.

Kromě samotného posilování je důležité zařadit také aerobní aktivitu, třeba různé druhy eliptických nebo cyklotrenažérů, které spalování tuků urychlí. Tento cvičební program je pak vhodné praktikovat alespoň třikrát týdně.“

JEN CVIČIT NESTAČÍ

Návštěva posilovny třikrát týdně nebo domácí provádění posilovacích cviků, které jsme pro vás sestavili, však k dosažení kýženého výsledku rozhodně nestačí. „Je třeba dbát na vhodné stravování,“ upozorňuje trenérka. „Jídelníček si rozdělte na pět denních porcí, z nichž dvě budou menší svačinky, vyřaďte sladkosti, alkohol, nasycené tuky a potraviny obsahující jednoduché cukry. Zvyšte příjem zeleniny, ovoce a vlákniny a denně vypijte dva až tři litry tekutin, nejlépe obyčejné vody.“

Potraviny, které podporují spalování tuku na břiše, jsou například borůvky, chia semínka, sója, ořechy, olivy, višně, jablka, zelený čaj a kvalitní čokoláda s minimálně sedmdesáti procenty kakaa. A TEĎ UŽ KE CVIČENÍ!

KRISKROS

cvičení 1

Lehněte si na záda, levou nataženou nohu přednožte, pravou pokrčte a držte ji ve vzduchu. Ruce dejte v týl a vytočte trup tak, abyste levý loket měla u pravého kolena. Pravý loket je těsně nad zemí.

cvičení 2

Vyměňte nohy a současně vytáčejte trup na druhou stranu. S vytočením vždy vydechujte.

ŠIKMÉ ZKRACOVAČKY

cvičení 3

Lehněte si na záda, nohy skrčte v kolenou, pánev podsaďte. Ruce ohněte v loktech a vložte za hlavu. Ramena a lopatky lehce nadzdvihněte od podložky, bradu přitáhněte ke krku. S dlouhým výdechem se postupně „sbalujte“ tak, aby se od podložky vzdálily všechny hrudní obratle, levým loktem se dotkněte pravého kolena. Bedra nechte pevně přitisknutá k podložce. V horní poloze vydržte ve výdechu asi 2 vteřiny, poté se pomalu položte na podložku.

cvičení 4

Opakujte alespoň 10krát. Po dokončení série postupujte stejně na opačnou stranu. Celkem cvičte tři až čtyři série.

ZVEDÁNÍ TRUPU A KOLENA

cvičení 5

Lehněte si na bok, nohy lehce pokrčte před tělo. Spodní ruku zapřete dlaní o podložku, horní ruku dejte za hlavu. S výdechem zvedněte trup a horní nohu směrem k lokti. S nádechem spusťte pomalu zpět.

cvičení 6

Cvičte ve dvou sériích, na každou stranu opakujte 10krát.

VZPOR NA LOKTECH

cvičení 7

VZPOR NA LOKTECH Lehněte si na břicho, dlaněmi se opřete o podložku a špičky chodidel roznožte do vzdálenosti šíře ramen. Podsaďte pánev a podbřišek zatáhněte k páteři. Vytáhněte se z ramen vzhůru, trup udržujte v jedné rovině s nohama, hlavu nezaklánějte! Koleno jedné nohy přitáhněte pod hrudník a zpět, aniž by se měnila poloha těla.

cvičení 8

Opakujte druhou nohou. Cvičte, dokud udržíte správnou polohu.