Jak žít zdravě? Máme pro vás tip na skvělou akci

Michaela Výtisková
Michaela Výtisková
Zdraví Komerční sdělení 7. října 2016

Michaela Výtisková je organizátorkou konferencí o výživě a výživových trendech pod názvem FOOD21. Řadu let se nejen podílí na organizaci těchto konferencí, ale zároveň se také věnuje problematice výživy a sportu.

V současné době připravuje 2. ročník akce, která se uskuteční 27. 11. 2016 v hotelu Grandior v centru Prahy. Prvního ročníku se zúčastnilo 300 osob, a FOOD21 se tak stala již ve svém prvním vydání největší konferencí s touto tematickou v ČR.

Proč jste se rozhodla uspořádat konferenci o výživě, když nás každý den média i sociální sítě zásobují stále novými a novými informacemi?

Právě proto. Konferenci vlastně dělám především kvůli sobě. Byla jsem z množství tak rozdílných informací zmatená, že jsem si řekla, že je třeba zde vytvořit projekt, na kterém se nejen já, ale i ostatní lidé, kteří přemýšlí nad tím, jak strava ovlivňuje celý náš život, udělají konečně v té informační „jedovatosti“ jasno! A to díky objektivním informacím od skutečných odborníků a specialistů ve svém oboru. Během celodenního programu tak dostaneme odpovědi na otázky, ať už se týkají moderních diet, výživových trendů, vlivu stravování na lidskou psychiku nebo dopadu jídla na různá onemocnění. Přijďte to se mnou zažít a také ochutnat.

Jak ochutnat?

Ano, návštěvníky na přivítanou uvítáme mladým čerstvým kokosem a po celou dobu konference budou připraveny ochutnávky z raw, paleo, bio, veganské či bezlepkové stravy, dále různé superpotraviny, čerstvé šťávy nebo bezlepkové pivo. Z akce si pak budou moci všichni odnést nejen certifikát o absolvování konference, ale také tašku plnou dárků a zdravých potravin.

Jaká témata se budou na konferenci probírat?

Na druhém ročníku konference se bude hovořit o tom, jak předcházet pomocí stravy cukrovce, vysokému krevnímu tlaku a dalším civilizačním nemocem, jaké látky v potravinách můžou pozitivně či negativně ovlivnit stav psychiky, a tedy celkové zdraví člověka, o chronickém přejídání, o „éčkách“, kterých se bát nemusíme a kterým se naopak vyhýbat, o kvalitě střevního mikrobiomu, o kterém se dnes velmi hovoří v souvislosti s celkovým zdravím člověka. Dozvíme se, jaké jsou nejnovější trendy v hubnutí a na jakých principech fungují. Jedná se např. o tzv. Low carb dietu (nízkosacharidovou dietu) nebo Bullet proof dietu (výživový trend založený na kombinaci sacharidové diety, ketogenní stravy a přijmu kvalitních tuků ve správnou dobu a v kombinaci s kávou).

Michaela Výtisková

Michaela Výtisková

Podle Michaely zdravý životní styl ovlivňuje nejen to, jak se cítíme tělesně, ale i duševně.

foto:
zdroj: Vlasta.cz
teré vystupující se budou moci návštěvníci konference těšit?**

Mám velkou radost, že na konferenci vystoupí velcí odborníci na výživu, např. Anna Strunecká (autorka bestselleru Doba jedová), velmi vtipný psychiatr Radkin Honzák, Libor Vítek (z Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky), Hanka Střítecká (za odborné sdružení Zdravá potravina), Richard Pfleger (specialista na sportovní výživu, anti-aging výživu a výživu při určitých typech onemocnění), Ivan Mach (prezident aliance výživových poradců) a další...

V programu máte vyhrazenou také část pro příběhy známých osobností. Proč?

Protože příběhy inspirují☺ Vzhledem k partnerství FOOD21 s Fondem ohrožených dětí a jejím novým projektem KlokArt na akci vystoupí se svým příběhem Matěj Rupppert (na akci budou moci návštěvníci zakoupit trička, která Matěj navrhl, hrníčky a jiné předměty. Výtěžek z jejich prodeje poputuje na konto dětem, které se ocitly v těžké životní situaci). Zdeňka Pohlreichová, které se podařilo zbavit rakoviny také pomocí změny životního stylu, stravování a celkového pohledu na život. Dále Hanka Kynychová, která pohovoří o jejím sklonu k obezitě, o tom, jak se jí daří zůstat stále štíhlá a ve skvělé fyzické i duševní formě.

Kdy plánujete následující vydání FOOD21?

Mé dítě oslaví třetí narozeniny v dubnu 2017, a protože velmi pečuji o jeho kvalitní výživu, bude ještě větší a zdravější. V listopadu 2016 (při oslavě 2. narozenin) se zaměříme na to, jaký má strava vliv na lidskou psychiku, při oslavě 3. narozenin budeme probírat dětskou výživu. Tato problematika je v těchto dnech velké téma, rodiče by principům zdravé a vyvážené stravy měli porozumět nejen kvůli sobě, ale především kvůli svým dětem.

Více informací k eventu naleznete na www.FOOD21.cz