Bertík je zpět! Pomáhat je snadné, zapojit se může každý

Zdraví 2. října 2017

Na všech prodejnách Albert odstartovala dobročinná akce Bertík pomáhá. Díky ní můžete vyzkoušet, že podpora dobročinných projektů ve vašem okolí je naprosto snadná. Pomáhat se totiž dá i běžným nákupem!

Bertíci plní přání znevýhodněných dětí po celé České republice

Bertíci i letos podporují regionální projekty zaměřené na vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně ohroženého prostředí, mimo jiné také z dětských domovů. Bertíci plní přání dětí, jedním z nich je i Adriana, která se do Dětského domova Hranice dostala, když ji byly tři roky. Netrvalo dlouho a zamilovala se do hry na flétnu. Za pomoci Nadačního fondu Albert navštěvuje již sedmým rokem hodiny flétny na tamní Základní umělecké škole.

Bertík je zpět! Pomáhat je snadné, zapojit se může každý

V současné době má za sebou Adriana první ročník Obchodní akademie ve Valašském Meziříčí. I přes náročný školní rozvrh se hře na flétnu stále pilně věnuje. „Letos už je tomu sedm let, co jsem s hrou na flétnu začala. Jako svůj největší úspěch vnímám postup v soutěži „Nejmilejší koncert“. Nejraději hraju chytlavé melodie, mezi mé nejoblíbenější skladby patří díla od Mozarta či Beethovena.“ Ve škole ji nejvíce baví psaní všemi deseti a hospodářský zeměpis.

Volný čas tráví Adriana nejraději sportem a zpěvem, z časových důvodů však nemůže navštěvovat jiný kroužek nežli hru na flétnu. S novou školou již nemá tolik volného času jako dříve. O své budoucnosti není Adriana ještě pevně rozhodnutá, rozhodně by však ráda pokračovala se studiem a šla na vysokou školu. Jejím největším snem je složit vlastní píseň a potom ji sama zazpívat.

Běžným nákupem za dobrým skutkem

Stejně jako Adrianě mohou Bertíci pomoci změnit příběhy dalších desítek dětí z dětských domovů po celé České republice. Nadační fond Albert i letos podpoří ty nejlepší projekty týkající se vzdělání a volnočasových aktivit dětí a vy můžete být u toho. Stačí si do 10. října zajít nakoupit do jakéhokoliv obchodu Albert.

Za nákup nad 200 korun obdrží každý zákazník žetonek – Bertík, který poté vhodí do jednoho ze dvou hlasovacích boxů umístěných za pokladnami projektu, jemuž fandí. Projekt s největším počtem Bertíků získá na svou aktivitu finanční podporu ve výši 55 000 korun, druhý si odnese 35 000 korun. Nadační fond Albert celkem mezi 80 projektů rozdělí 3,7 milionu korun. Hlasujte pro svůj oblíbený projekt a pomozte tak plnit sny i dalším dětem.

Bertík je zpět! Pomáhat je snadné, zapojit se může každý