Čokoládové bonbony s mátovým krémem
Každé kostce čokoládového korpusu s krémem s pikantní pepermintovou příchutí dopřejte vlastní košíček – a máte luxusní bonbonieru!
Doba přípravy: 35 minut + 2 hodiny chlazení
Suroviny na 40 bonbonů:
Korpus: 175 g másla • 250 g hořké čokolády • 250g krupicového cukru • 3 vejce • 2 vanilkové cuk- ry • 100 g hladké mouky • 2 lžíce kakaa • 1/2 lžičky soli
Mátový krém: 100 ml smetany ke šlehání • 200 g bílé čokolády • 2 lžíce mentolového likéru • 1 lžička mátového extraktu • špetka zeleného potravinářského barviva
Korpus: Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Máslo s rozlámanou čokoládou vložte do misky a rozpusťte nad hrncem s vroucí vodou. Přidejte cukr a dobře promíchejte.
Vajíčka prošlehejte v míse s vanilkovým cukrem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vešlehejte mouku promíchanou s kakaem a solí. Těsto rozprostřete na plech a pečte 20 minut. Plech vyjměte z trouby a korpus nechte úplně vychladnout.
Mátový krém: V hrnci přiveďte k varu smetanu, sejměte jej z ohně a vsypte do něj nalámanou bílou čokoládu. Nechte asi 1 minutu rozpustit a poté našlehejte na hladký krém. Vmíchejte likér, mátový extrakt a barvivo a nechte nejméně hodinu vychladnout.
4. Čokoládový korpus překrojte napříč na dvě nízké placky. Je-li korpus příliš nízký, rozřízněte ho na dvě poloviny a pláty pak položte na sebe. Jednu placku potřete mátovým krémem a přiklopte ji druhou. Korpus nechte v ledničce vychladnout nejméně hodinu. Pak jej rozkrájejte na obdélníčky o velikosti asi 1,5 x 3cm.
Tip: Kousky naskládejte do papírových košíčků a narovnejte do krabičky. Uchovejte je v chladu.