Obdarujte své blízké jedlými dárky!

Vaření a recepty 12. 12. 2014

Inspirujte se našimi tipy a své blízké letos obdarujte 
v několikanásobném rozměru. Věnujte jim vlastnoručně vyrobený jedlý dárek, který při přípravě navíc okořeníte láskou a radostí.

Čokoládové bonbony
 s mátovým krémem

cokoladova bonbony

Každé kostce čokoládového korpusu s krémem s pikantní pepermintovou příchutí dopřejte vlastní košíček – a máte luxusní bonbonieru!

Doba přípravy: 35 minut
+ 2 hodiny chlazení


Suroviny na 40 bonbonů:


Korpus: 175 g másla • 250 g hořké čokolády • 250g krupicového cukru • 3 vejce • 2 vanilkové cuk- ry • 100 g hladké mouky • 2 lžíce kakaa • 1/2 lžičky soli

Mátový krém: 100 ml smetany 
ke šlehání • 200 g bílé čokolády
• 2 lžíce mentolového likéru •
1 lžička mátového extraktu • špetka zeleného potravinářského barviva

  1. Korpus: Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Máslo s rozlámanou čokoládou vložte do misky a rozpusťte nad hrncem 
s vroucí vodou. Přidejte cukr a dobře promíchejte.


  2. Vajíčka prošlehejte v míse s vanilkovým cukrem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vešlehejte mouku promíchanou s kakaem a solí. Těsto rozprostřete na plech a pečte 20 minut. Plech vyjměte z trouby a korpus nechte úplně vychladnout.


  3. Mátový krém: V hrnci přiveďte k varu smetanu, sejměte jej
 z ohně a vsypte do něj nalámanou bílou čokoládu. Nechte asi 1 minutu rozpustit a poté našlehejte na hladký krém. Vmíchejte likér, mátový extrakt a barvivo a nechte nejméně hodinu vychladnout.


4. Čokoládový korpus překrojte napříč na dvě nízké placky. Je-li korpus příliš nízký, rozřízněte ho
na dvě poloviny a pláty pak položte
 na sebe. Jednu placku potřete mátovým krémem a přiklopte ji druhou. Korpus nechte v ledničce vychladnout nejméně hodinu. Pak jej rozkrájejte na obdélníčky o velikosti asi 1,5 x 3cm.

Tip: Kousky naskládejte do papírových košíčků a narovnejte do krabičky. Uchovejte je v chladu.