Zn. Úžasňák

Podzimní kampaň 21. března 2018

Dokonalý vzorek muže neexistuje. To je nám jasné, ale přesto lze vyjmenovat žádoucí mužské vlastnosti, na kterých se shodnou snad všechny ženy. Jestliže váš partner splňuje aspoň tři body ze šesti uvedených, můžete si gratulovat. Máte Správného chlapa!

Řeší problémy

Ačkoli se muži rádi tváří jako páni tvorstva a někteří hluboce věří, že jimi skutečně jsou, když dojde na lámání chleba, mají někdy tendence strčit hlavu do písku à la pštros: nevidím zlo, neslyším zlo!

Nechtějí řešit, nechtějí se problémy zatěžovat, prostě je nechávají vyhnít. Je pro ně pohodlnější zavřít oči a doufat, že to nějak dopadne. Ale pozor, někdy to tak skutečně funguje, např. celý zbytek ulice dovádí k šílenství protivný uňafaný sousedův pes, který štěká ve dne v noci, ale hlavně v noci.

Nastávají dvě varianty: Správný chlap za sousedem zajde a řekne mu, ať psa na noc zavírá, protože kvůli jeho štěkání nemůže spát, bude tedy problém řešit, ačkoli konfrontace se sousedem je mu nepříjemná, nebo zvolí variantu „ono to nějak dopadne“ – a vida! Dopadlo! Soused se odstěhoval a pes teď ňafá někde za horama. Jenomže mnohem častější jsou případy, kdy neřešený, dejme tomu i menší problém, který setrvale hází za hlavu, přeroste do obludných rozměrů, viz např. nezaplacená pokuta za jízdu načerno. Ženy chtějí muže, kteří se čelem dokážou postavit malému i velkému problému! A mají tramvajenku.

Celý článek si přečtěte v aktuálním čísle časopisu Vlasta.