Příběhy lásky: Co z toho má tvá rodina

Podzimní kampaň 18. dubna 2018

Každá žena chce muže, který se dobře stará o rodinu a pro kterého je rodina na prvním místě. Tak jsem to chtěla taky já, protože by mě nikdy nenapadlo, že i heslo „všechno pro rodinu“ se dá přehánět. Stala se z něj pro mě noční můra.

Možná by pro nějakou jinou ženu byl můj Adam ideální muž. Vlastně si myslím, že určitě. Slušný, ochotný pomoct kamarádům i sousedům, přičinlivý a pracovitý. To zní opravdu jako hodně dobrý inzerát a taky mi to jako výhra v loterii před deseti lety, kdy jsme se brali, připadalo. Měli jsme hned dvě děti a první roky byly opravdu krásné. Byla jsem s nimi doma a starala se o domácnost a Adam chodil do práce a nosil domů výplatu. Mohli jsme si ledacos dovolit, protože firma, ve které pracoval, měla dost zakázek, a on je šikovný – pracoval jako montér a dalo se mu svěřit snad všechno. Koupil dětem, cokoli potřebovaly, a často i víc než to, až jsem mu někdy měla trošku za zlé, že je rozmazluje.

Abyste rozuměli, já totiž pocházím z rodiny, kde zůstala po smrti tatínka máma na tři děti sama, a měla se hodně co otáčet, aby zvládla výchovu a práci. Dřela jako kůň, po nocích si nosila práci ještě domů, abychom se měli co nejlíp. Ale zbytečnosti, ty nám kupovat rozhodně nemohla, a tak nejsem zvyklá na rozmazlování. Můj muž je naopak z rodiny, kdy se maminka pro rodinu taky mohla rozkrájet, ale protože je Adam jedináček a byli na něj oba rodiče, vždycky si žil královsky. Opravdu není špatně vychovaný, to nemůžu říct, ale prostě má měřítka toho, co se dělá pro dítě, hodně jinde než já. Třeba mobily měly obě naše holky jako první ve třídě, i když jsem s tím nesouhlasila.

„Prosím tě, za co bys chtěla utrácet, máme jenom je, tak jim přece uděláme radost,“ argumentoval Adam, když jsem byla proti tomu, ke všemu to byly docela drahé modely. „Já nechci utrácet za nic jiného, ale nemyslím si, že by malé holky měly mít tak drahé věci,“ snažila jsem se vysvětlit svoje stanovisko, ale marně. „Rodina je pro mě svatá,“ opakoval Adam a kupoval další a další věci.

Celý článek najdete v tištěné Vlastě.