Pozor, tenhle chce jen milenku!

Podzimní kampaň 24. května 2018

Potkala jste pana úžasňáka, jste zamilovaná a pomalu si tajně malujete společnou růžovou budoucnost? Problém ovšem je, když vy milostné laškování považujete za závazné, a on nikoli. Jak poznat typy, které hledají jen chvilkové povyražení a do vážného vztahu se neženou. TEXT: EVA RIEGEROVÁ

Dočasná známost

Narazila jste na pána, který o vás projevuje milostný zájem a zamlouvá se vám, ale jen „docela“. V cestě vám stojí nějaké velké „ale“: veliký věkový rozdíl, naprosto jiná povaha, výrazně odlišné zájmy a koníčky, silně odlišné názory třeba na životní styl nebo politiku, jiná náboženská orientace… Ať velké, nebo malé, i tyto rozpory samozřejmě lze překlenout, ale pokud se o to nesnaží, neřeší je a vypadá to, že jsou mu vaše zásadní rozdílnosti víceméně fuk, může to být i tím, že vás považuje pouze za milenku neboli známost dočasnou a na společnou budoucnost nepomýšlí. Ale říkat vám to samosebou nebude.

Nešika

Cestu vám zkřížil muž, který se vám líbí a vy jemu též, ale něco vám na něm zkrátka nesedí. Chová se trochu divně nebo hloupě, v podstatě jako zamilovaný mladíček, který v tom, co se vztahů a lásky týče, neumí moc nebo vůbec chodit. Působí poněkud neohrabaně, posílá vám stupidní fotky nebo e-maily, často s nevyžádaným erotickým obsahem, smsky posílá v noci v nemožnou dobu. Na veřejnosti se s vámi objevuje zřídka, nerad, místo vybírá vždy on a je očividně nervózní. O víkendech nemá skoro nikdy čas, když už, tak se vidíte v neděli večer, svátky spolu vlastně netrávíte… Ano, ano, pán je tak trochu ženatý, ačkoli vám tvrdil opak, a vysvětlují se tak jeho různé podivnůstky a neohrabanost: po letech manželství vyšel ze cviku. Abyste si ho dovedla k oltáři, musela byste ho napřed tvrdě přinutit, aby se laskavě rozvedl, k čemuž se očividně nemá – proto před vámi manželku tají. A vězte, že i kdybyste pohnula nebem a zemí a pán se kvůli vám skutečně rozvedl, berete si muže, který svoji ženu zapíral a zvesela podváděl. A bude i vás.

Celý článek najdete v aktuálním vydání časopisu Vlasta.