NOVÁ Vlasta 13/2019

27. 3. 2019

Téma: Za zábavou do muzea! Začíná turistická sezona a s ní i spousta možností, kam vyrazit na výlet. Zkuste hrad nebo zámek prostřídat s návštěvou muzea. V některých se dá zažít velké dobrodružství, které bude bavit celou rodinu. My jsme taková muzea našli!

Rozhovor: Soňa Malinová je moravská galeristka a designérka a o obou svých profesích umí báječně vyprávět. Prozradila i to, jak moc vymazleně sama bydlí. „V kuchyni nemám dvanáct let obklad, takže na omítce je vždycky přehled týdenního vaření. A svoji koupelnu úplně nesnáším. Dům jsme rekonstruovali v době, kdy jsem se o design nezajímala. Neměli jsme peníze a celý jsme ho opravili za tři měsíce. Hodně věcí jsme koupili ve stavebním bazaru. Ale letos si chci konečně udělat radost novou koupelnou a kuchyní.

Vztahy: Věřit si, přijímat sám sebe, mít se rád. Nezní to až tak složitě, ale ve skutečnosti to většině lidí dost drhne. Podceňujeme se kvůli vzhledu, nevěříme si, že zvládneme jinou práci... Dobrá zpráva je, že na sebevědomí se dá zapracovat. Poradíme, jak na to!