Vlasta 19/2020

6. 5. 2020

Rozhovor: Kateřina Pechová bývala modelkou i vítězkou soutěží miss a dnes je úspěšnou herečkou a zpěvačkou. Upřímně mluví o vlastních pochybnostech, boji s kily, sexuálním obtěžování v divadle, těžké nemoci a smrti v rodině i o nové práci prodavačky bot, kterou si našla kvůli koronaviru. „Namluvila jsem deset dílů Kocoura Mikeše pro děti. Jsou k poslechu na mém Instagramu nebo na YouTube a také jsem si našla práci jako prodavačka v dětské obuvi. Když mám ruce a nohy a jsem zdravá, tak nechci sedět doma na zadku, nájem se sám nezaplatí. Takže jsem minulý týden nastoupila do nové práce. Od mala jsem zvyklá na různé brigády, pomáhala jsem v pohostinství, v jesličkách, tak se těším, že než se vrátím ke své profesi, naučím se zase něco nového.“

Téma: Od rozpadu fenomenálních Beatles uplynulo v dubnu už půl století. A tvrdí se, že za něj mohly jejich partnerky. Jak to bylo ve skutečnosti? A jak žily a žijí ženy, po jejichž protějšcích šílely fanynky na celém světě? Byly utajované i slavné, podváděné i nevěrné. To vše pod neustálou kontrolou veřejnosti.

Rozhovor: Vědkyně Hana Macíčková Cahová umí vtipně přiblížit svůj biochemický svět i život mámy dvou dcer a ženy, která si hned v prváku na vysoké našla nejlepšího parťáka pro život. Miluje vaření, ale hlavně objevila, jak se chovají buňky, když jsou vystresované hlady.

Psychosomatika: Není pochyb o tom, že na naše zdraví má vliv naše psychika. Roli hraje způsob, jakým k životu přistupujeme, co jsme v minulosti zažili a jak jsme se s tím vyrovnali. Je doloženo, že mnoha nemocem a chronickým bolestem se můžeme vyhnout anebo je vyléčit, pokud přestaneme hledat problém v těle a místo toho se soustředíme na náš život jako celek.

Vaření: Česká remoska je geniální vynález, který dobyl svět. Zastoupí troubu, hrnec i pánev, takže v ní snadno připravíte nejen pečené maso, ale třeba i polévku nebo moučník. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty.