Vlasta 36/2020

2. 9. 2020

Rozhovor: Na první pohled působí Ivana Jirešová jako prototyp úspěchu a štěstí. Ale na druhý vidíte, že zdání klame. Prožila těžká období, obavy i úzkosti, které ji ale očividně na kolena nesrazily a o kterých byla v rozhovoru s překvapivou otevřeností a ještě překvapivějším smíchem ochotná mluvit. „Často slýchávám, že jsem chladná a egoistická. S tím na mě někdy vyrukuje i moje dcera. Je to spíš tím, že neumím některé věci dávat najevo, mám kolem sebe vybudovanou hradbu, ochranný val, za kterým se schovávám. Podle mě je to tím, že jsem přecitlivělá. Ale ve svém věku se nebudu na nic vymlouvat, samozřejmě s tím pracuju a učím se lépe komunikovat!“

Téma: Vyhazování věcí už není v módě, frčí výměna, tedy swapování. Za přebytky ze zahrady dostanete třeba koloběžku, za oblečení po dětech med. Nepotřebujete peníze a šetříte planetu.

Reportáž: Navštívili jsme rodinu, do které v únoru přibyla trojčata. Doma jich je teď sedm! „Relativně normální rodinný život začne tak za pět let. Doufám, že nezblbneme,“ říká s úsměvem Michaela Kropová.

Vztahy: Když vás ničí zničená planeta. Jak bojovat s novou depresí, kterou odborníci pojmenovali environmentální žal a která nejde vyléčit.

Recepty: Nejlepší švestkové recepty na oslavu barevného babího léta.