Novinka letošních Vánoc? Tekuté cukroví!

Soutěže 1. listopadu 2015

Vánoční stromeček, kapr, bramborový salát a samozřejmě cukroví. To vše nesmí na štědrovečerní tabuli chybět. Tradice pečení cukroví se v Čechách datuje na začátek 19. století, přičemž původ byl ve výrobě různých figurek z ovoce, které sloužily dětem jako hračky, ale zároveň i jako chutná svačinka. V současné době existují desítky druhů cukroví, které na svátky připravujeme. Víte ale, že letos můžete mít „napečeno" během chviličky? Překvapte své blízké - hitem letošních Vánoc – tekutým cukrovím v podobě „kávového dezertu"!

Zapomeňte na tradiční kokosky nebo vanilkové rohlíčky 
a zkuste ochutnat nový způsob přípravy cukroví. Jedná se 
o jednoduchý a rychlý recept, který hravě zvládnete a ohromíte každou návštěvu.

Základem „tekutého cukroví" je instantní káva Jacobs, která dává dezertu specifickou chuť. Další ingredience můžete přidat dle vlastní fantazie. Máte rádi linecká kolečka? Abyste získali originální tekuté cukroví, přidejte do kávy mandlové lupínky, mletou skořici, mléčnou pěnu a lžičku šťavnatého džemu, který recept ještě více osvěží. Voila! Originální „tekutá linecká kolečka" jsou na světě. V případě ještě větší úspory času, můžete místo jednotlivých ingrediencí do kávy přidat speciální koření s příchutí alkoholu. Věděli jste, že na pojmenování perníku má podíl právě pepř, který se do něj přidával?

Rumové kouzlo

Na přípravu potřebujete: 2 lžičky instantní kávy Jacobs, 30 ml rumu, 90 ml horké vody, 100 ml mléka, 70 g pomerančového džemu, polovinu vanilkového lusku, šlehačku, hnědý cukr

Postup: Kávu nasypeme do šálku a zalijeme horkou vodou. Mléko nalijeme do kastrolku, přidáme džem, rum a za tepla mícháme. Podélnou část vanilkového lusku dáme do hrníčku a ještě chvíli zahříváme. Kávu zalijeme připraveným mlékem. Ozdobíme šlehačkou a posypeme hnědým cukrem. Chutná skvěle s křehkými sušenkami.

Tip: Chcete si na „tekutých perníčcích" pochutnat ještě rychleji? Do instantní kávy vysypte pytlíček s příchutí skořice a rumu.

SPÁLENÉ CUKROVÍ? NEŠTĚSTÍ V RODINĚ!

Ani pečení vánočního cukroví se neobejde bez pověr a mýtů, které si vyprávěly generace před námi. Přinášíme vám ty nejzajímavější z nich. • Péct se vždy mělo jen z mouky z vlastní úrody, aby přišel hojný rok • Z těst se slévala voda a přidávala se do krmení kravám, aby v dalším roce hodně dojily • Hospodyňka při zadělávání těsta otírala ruce o stromy, aby dobře plodily • Připálené nebo popraskané pečivo znamenalo neštěstí nebo smrt v rodině

Kokosový ráj

Na přípravu potřebujete: Instantní kávu Jacobs (70 ml), 90 ml kokosového mléka, 50 ml likéru Malibu, 1 lžička bílého cukru, mléčnou pěnu, sušený kokos

Postup: Připravíme si šálek kávy z presovače do konvičky. Nalijeme ji do šálku s mírně zahřátým kokosovým mlékem, přidáme Malibu. Přimícháme cukr, promícháme a přidáme mléčnou pěnu. Pak opatrně nalijeme šálek kávy z konvičky. Ozdobíme sušeným kokosem.

Ovocné přiznání

Na přípravu potřebujete: 2 lžičky instantní kávy Jacobs, 60 ml horké vody, 30 ml likéru Kahlua (nebo karamelového sirupu), 30 g sušeného kandovaného ovoce, 120 ml teplé mléčné pěny, skořice na posypání

Postup: Ve džbánku zpěníme mléko s kandovaným ovocem a necháme chvíli odstát. Kávu nasypeme do šálku, zalijeme horkou vodou a přidáme likér. Přes sítko přecedíme mléko s kandovaným ovocem do šálku. Nakonec nápoj posypeme skořicí.

V listopadu si budete moci ve vybraných obchodech zakoupit instantní kávy - Jacobs Crema Gold 200g, Jacobs Krönung 200g nebo Jacobs Velvet 200g s originálním kořením do kávy tentokrát s příchutí alkoholu. Vybírejte ze tří variant – vanilka s příchutí Amaretta, skořice s příchutí rumu nebo kakao s příchutí Irish Cream a bavte se se zimní kávou a přáteli.

Více informací na www.bavsekavou.cz.

SOUTĚŽTE S JACOBS!

Šest z vás získá sklenici kávy! Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete zde.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Dagmar J., Třebíč; Marian R., Praha; Petr P., Holýšov; Helena P., Frenštát p. R.; Leoš V., Plzeň; Jan M., Dřevohostice