Soutěž o unikátní thriller Signál

Soutěže 30. září 2015

Už první román s bývalým elitním agentem Drydenem přinesl spisovateli Patricku Leeovi respekt mezi čtenáři thrillerů. U nás ho vloni pod názvem Na útěku vydal Vyšehrad. Nyní je tu další napínavý příběh hrdiny se záhadnou minulostí a dokonalým vojenským výcvikem – SIGNÁL. Tentokrát Dryden odvážně vykročil ze žánru tradičního thrilleru, přimíchal prvky science fiction a vytvořil strhující techno-thriller.

Sam Dryden žije poklidně v malém pobřežním městě v Kalifornii a věnuje se renovování starých domů. Doufá, že už nikdy nebude muset využít výcvik a znalosti bývalého elitního agenta. Jeho mírumilovný život bere zasvé, když mu v tísni zavolá Claire, s níž sloužil v armádě, a požádá ho o pomoc. Pro agentku FBI Marnii Calvertovou vše začíná hrůzným zločinem v obytném přívěsu v Mohavské poušti, kde jsou nalezena v kovové kleci čtyři zuhelnatělá těla mladých dívek. Současně je Marnie zaskočena neuvěřitelným a záhadným hrdinským činem neznámé dvojice, který si nedovede vysvětlit. Rozhodne se zjistit pravdu, což ji dovede k Samu Drydenovi. Svými činy Dryden a Calvertová zkříží cestu nebezpečnému nepříteli, jenž má k dispozici technologii, jež mu umožňuje ovlivňovat události, dřív než k nim dojde. To by vedlo k velkým ztrátám na životech a vzniku společnosti, v níž by vládla absolutní moc. Sam Dryden musí využít všech svých schopností, aby tomu zabránil, i za cenu ohrožení vlastního život. Neotřelá zápletka a zajímavé logické rébusy, spolu s rychlým tempem vyprávění, udržují čtenářskou pozornost až do poslední stránky. Román s překvapivými zvraty zároveň provokuje otázkou, co by člověk sám udělal, kdyby měl k dispozici přístroj, jímž se dá ovlivnit budoucnost.

Americký spisovatel Patrick Lee začínal jako scenárista a úsporný, svižný způsob psaní přenesl i do svých románů. V roce 2009 razantně vstoupil mezi autory thrillerů s titulem The Breach, který byl srovnáván s díly Deana Koontze a Michaela Crichtona. Českým příznivcům tohoto žánru se představil minulý rok akčním příběhem Na útěku (Vyšehrad), v němž poprvé ztvárnil svého hrdinu Sama Drydena. Nyní k nám přichází s románem Signál, jehož ústřední postavou je opět vysloužilý mariňák Dryden.

O co hrajeme?

Čtyři z vás získají thriller Signál. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete na www.ivysehrad.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Marcela J., Ostrava; Jiří V., Zdice; Jan J., Praha; Anna F., Moravské Budějovice