Velký knižní čtvrtek: Další porce zajímavých knižních titulů s potenciálem bestsellerů

Soutěže 14. března 2016

Další pokračování Velkého knižního čtvrtku, pravidelné akce, která dvakrát ročně přináší výběr a doporučení zajímavých knižních novinek, je naplánováno na 17. března. Opět to bude pestrá nabídka knih napříč žánry od tuzemských i zahraničních autorů pro velké i malé čtenáře. V letošním roce čeká Velký knižní čtvrtek i malé jubileum. Jeho podzimní část totiž bude již desátou v pořadí.

Blížící se Velký knižní čtvrtek má pro čtenáře připraveno hned čtrnáct titulů. „Vybrat finální sestavu naší jarní nabídky bylo jako vždy těžké, a tak namísto původně předpokládaných dvanácti titulů jich máme čtrnáct. Doufám, že čtenáře zaujmou stejně jako nás,“ říká zástupce pořadatele Ctirad Fuchs.

Čtenáři se mohou těšit na nový román Kate Atkinsonové Bůh v troskách, za který obdržela cenu Costa Novel Award 2015, na novinku u nás velmi oblíbeného autora Simona Mawera Provazochodkyně z poválečné Anglie, společensko-politický román autorky Abnousse Shalmani Chomejní, Sade a já či beletrizovaný životopis Létala jsem za sluncem od Pauly McLainové o slavné pilotce Beryl Markhamové. Špionážní román tu zastupují hned dva autoři – Michael Žantovský přivádí na scénu agenta K. ve své science fiction z blízké budoucnosti nazvané Ochlazení a americký spisovatel Robert Littell, jehož napínavý román Amatér se odehrává částečně i v totalitním Československu. Novinářka Alice Horáčková se ve své knize 7x ve vedlejší úloze dopodrobna vyptávala osmi sourozenců sedmi výjimečných lidí (Ivan Havel, Helena Landovská a další) na to, jaké to je, žít svůj život ve vedlejší úloze. Tři současné ženy a tři příběhy o tom, jak nízké sebevědomí ovlivňuje náš život, popisuje ve své novince Sítě spisovatelka a scénáristka, držitelka ceny Magnesia Litera Petra Dvořáková. Výčet českých autorů uzavírá Aleš Palán, který ve své knize Ratajský les rozplétá příběh vraždy z padesátých let. Žánr fantasy je v nabídce Velkého knižního čtvrtku zastoupen knihou Bena Aaronovitche Měsíc nad Soho - dalším případem Petera Granta, hlavního hrdiny bestselleru Řeky Londýna. Ian Manook zavede čtenáře do cizokrajného prostředí současného Mongolska, kde svůj případ vyšetřuje rázný komisař Jerúldelger. Do nabídky dále patří kniha Stopy v Oblacích uznávaného autora a běžce Richarda Askwitha - povinná četba každého běžce a běžkyně, kteří se alespoň jednou za čas hodlají popasovat s nějakým (nejlépe vyšším) kopcem. Nebudou chybět ani knihy pro děti - zábavný Čuníkův supertajný deník od Emera Stampa nebo Válka proti superkrávám od Audhild Solbergové, která byla vyhlášena nejlepší knihou roku 2014 podle deseti tisíc dětí hlasujících v soutěži norského knihkupeckého řetězce ARK.

POZVÁNKA

KDY: 17.3.2016
KDE: Městská knihovna Praha, Mariánské náměstí 1, od 17 h.
Setkání s českými autory velkočtvrtečních titulů se koná 17.3.2016 v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí od 17 hodin. Michael Žantovský, Petra Dvořáková, Alice Horáčková a Aleš Palán si budou povídat o svých nových knihách s redaktorem ČT Petrem Vizinou. Dále se můžete těšit na autorská čtení a autogramiádu. Všechny tituly Velkého knižního čtvrtku si můžete zakoupit na místě se slevou 20%. Vstup zdarma.

POZVÁNKA

KDY: 24.3.2016
KDE: Knihovna Jiřího Mahena, Kobližná 4, od 17 h., Brno
Setkání s českými autory velkočtvrtečních titulů se koná 24.3.2016 v Mahenově knihovně od 17 hodin. Michael Žantovský, Petra Dvořáková, Alice Horáčková a Aleš Palán si budou povídat o svých nových knihách s redaktorem ČT Petrem Vizinou. Dále se můžete těšit na autorská čtení a autogramiádu. Všechny tituly Velkého knižního čtvrtku si můžete zakoupit na místě se slevou 20%. Vstup zdarma.

Soutěžíme o bednu plnou knih, která obsahuje tyto tituly:

knizni ctvrtek

Alice Horáčková - 7x ve vedlejší úloze (Argo) Robert Littell - Amatér (Moba) Abnousse Shalmani - Chomejní, Sade a já (Garamond) Kate Atkinsonová - Bůh v troskách (Argo) Ian Manook - Jerúldelger (Kniha Zlín) Paula McLainová - Létala jsem za sluncem (Metafora) Michael Žantovský - Ochlazení (Prostor) Simon Mawer - Provazochodkyně (Kniha Zlín) Aleš Palán - Ratajský les (Pistorius, Olšanská) Emer Stamp - Čuníkův supertajný deník (Moba) Ben Aaronovitch - Měsíc nad Soho (Argo) Petra Dvořáková - Sítě (Host) Richard Askwith - Stopy v oblacích (Mladá fronta) Audhild Solbergová - Válka proti superkrávám (Host)

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

www.velkyctvrtek.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

knizni ctvrtek logo
foto:

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherce:

Nikola P., Vítkov