Soutěž: Kniha ti sluší

Soutěže 17. dubna 2016

Pod heslem Kniha ti sluší proběhnou v týdnu od 18. do 23. dubna 2016 oslavy Světového dne knihy a autorských práv. Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) se rozhodl výtěžek letošní kampaně věnovat Světlušce Nadačního fondu Českého rozhlasu a Nadaci Leontinka na úpravu knih pro zrakově postižené.

Díky prostředkům vybraným v kampani Kniha ti sluší budou moci Světluška a Leontinka podpořit například vznik CD s audiopodobou dětských knížek současných českých autorů.

Světový den knihy se slaví od roku 1995 pravidelně ve více než 100 zemích světa. Připadá na 23. duben, což je den, kdy zemřeli dva velcí literáti – Williama Shakespeare a Miguel de Cervantes. Letošní Světový den knihy je výjimečný tím, že od úmrtí obou spisovatelů uběhlo právě 400 let. V Česku oslavy Světového dne knihy zaštiťuje Svaz českých knihkupců a nakladatelů. Vzhledem k tomu, že letos 23. duben připadá na sobotu, budou oslavy probíhat po celý týden před ním.

Součástí oslav bude i řada doprovodných akcí. Podrobnosti o nich se budou postupně objevovat na webových stránkách projektu  www.knihatislusi.cz

O co hrajeme?

O čtyři krásné knihy! Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Donna Tarttová: Stehlík

stehlik
foto:

O životním příběhu Theodora Deckera lze s trochou nadsázky říci, že je především příběhem osudových ztrát a nálezů – teroristický útok v newyorském Metropolitním muzeu umění jej v raném mládí připraví o milovanou matku, ale zároveň ho nečekanou shodou okolností učiní vlastníkem slavného díla holandského mistra Fabritia, obrazu nevyčíslitelné hodnoty zvaného Stehlík. Vydalo ARGO.

Italské sýry

italske syry
foto:

Italské sýry jsou jednou z věcí, které proslavily Itálii. Jejich tajemství odhalíte na stránkách této knihy, která odkrývá jejich výrobu, historii i sto nejdůležitějších a nejslavnějších sýrů. Naučí vás vhodné kombinace s víny i s jinými potravinami a ukáže vám, jak uspořádat hostinu se sýrem a vínem v hlavní roli. Zjistíte, které sýrové pokrmy jsou typické pro různé regiony, a nakonec se naučíte zapojit sýr do tradičních i neobvyklých receptů. Otevřete tedy knihu a poznejte jednu z dominant Itálie. Vydalo nakladatelství Pragma.

Jennifer L. Scotová: S Madame Chic doma

madame chic
foto:

S Madame Chic doma Jennifer odhaluje tajemství šťastného a naplňujícího rodinného života. Vysvětluje, že ranní odchod z domova nemusí být jeden velký chaos, že zůstat chic je možné i s minimem času a námahy, že při troše přemýšlení se dá domácí večeře podávat každý den a že drobnosti jako hudba a voňavé svíčky udají celému rodinnému večeru ten správný tón. Vydala Mladá fronta.

Brooke Davisová: Ztráty a nálezy

ztraty a nalezy
foto:

I mladí mohou být moudří. Stáří nerovná se smrt a klíčem ke šťastnému životu může být i občasné porušení pravidel. Tento okouzlující příběh čtenáře rozpláče i rozesměje a přesvědčí je o tom, že nikdy není pozdě svůj život od základů změnit. Vydala Mladá fronta.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Martin Z., Třebíč Jan W., Hlučín Martin V., Praha Alena L., Praha