Soutěžte o vouchery na nákup francouzských dobrot

Soutěže 8. srpna 2016

Ani v létě si nemusíme odpírat sladká pokušení. Stačí jen vědět, jaké potraviny v horku ochlazují. Patří k nim citróny, limetky a banány, z nichž zejména francouzská kuchyně umí vykouzlit kulinářský ráj na zemi.

V teplém počasí jsou populární zejména lehké dorty a menší zákusky s ovocem, které teď nabízejí jako letní novinku v pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie v Praze 2. Obchod, pekařství, cukrářství a kavárnička v jednom v Myslíkově ulici č. 22 se specializuje zejména na pochoutky ze „sladké Francie“. Kromě francouzského citrónového dortu tu ale v létě najdete i nové panna cotty a muffiny inspirované italskými a americkými recepty. V horkých dnech vám tu k nim nabídnou také orosenou skleničku lehkého růžového vína z Provence s tóny lesního ovoce a jahod.

petit france soutez kolac

Na hit letošního léta si dělá zálusk francouzský citrónový dort s našlehaným sněhovým krémem. Ten je dotvořený opalovací pistolí, která v rukou šéfcukráře Petite France Jaroslava Bézy vykouzlí pohádkovou karamelovou krustu. Druhým letním pokušením, říkajícím si o zákusek roku, je efektní panna cotta s citrónem a limetkou. Trojici letních novinek uzavírají citrónové či banánové muffiny, měkké a nadýchané.

petit france soutez sef

„Populární jsou zejména malé, dokonale provedené zákusky, které zároveň dobře vypadají i chutnají a které dokážou i v horkých dnech příjemně ochladit. Pro slavnostní příležitosti se hodí francouzský citrónový dort ozdobený lehkou sněhovou čepicí, který nabízí nevídanou, sladko-kyselou osvěžující chuť", říká Jan Ivanco, jehož firma letos slaví už pět let úspěšné existence.

petit france soutez obchod

Rovnou z pece putují z Petite France na pult každý den originální francouzské cukrovinky, chleba i pečivo. Výroba je výhradně ruční a zásadně bez chemických přísad, rozpékání, předem hotových pečících směsí a podobných nešvarů, které kazí chuť výrobků a nepatří ani ke zdravému stravování. Originální kousky s razítkem Petite France najdou zákazníci na pražských farmářských trzích, ale i ve více než šedesáti provozovnách jako jsou pětihvězdičkové hotely, restaurace, kavárny a farmářské prodejny. Ještě před pěti lety je Jan Ivanco chodil osobně přesvědčovat, dnes se mu už obchodníci o odběr křupavých dobrot hlásí sami.

www.petite-france.cz

O co hrajeme?

Pět z vás získá voucher (jeden v hodnotě 250 Kč) na nákup sladkých i slaných dobrot ve francouzském pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie v Praze 2 v Myslíkově ulici č. 22. Otevřeno denně 8 – 20 hodin. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Správnou odpověď najdete na www.petite-france.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Podrobná pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Lukáš Krajči, Praha 11 Drahomír Dubina, Kvasice Jana Štěpničková, Teplice Dušan Herda, Stará Lysá Pavel Vejvoda, Krušovice