Postavte si perníkovou chaloupku! Tady máte návod.

Tipy a návody 10. listopadu 2012

Vánoce se kvapem blíží a proto je ten správný čas začít s přípravami. S hravými magazíny vám to půjde jedna báseň. Co takhle začít s trochou sladké "architektury"?

Stavební díly na tuhle chaloupku koupíte, stačí je jen rozřezat a slepit polevou. Potřebujete perníkové pláty, perník s kokosem na střechu, hořickou trubičku na komín, čokoládu na okna, želatinové pásky a bonbony na zdobení.

Postup:

1

Základní kámen: Chaloupku sestavte jako stavebnici: perníkové pláty (doporučujeme ty silnější) spojte k sobě bílkovou polevou do základního tvaru.

2

Stabilita: Aby chaloupka byla dost pevná, přilepte opět polevou na hrany stěn strop. Na stropě pak může vyrůst konstrukce krovu. Polevu nechte dobře zaschnout

3

Krov: Z perníkových plátů nařežte trojúhelníky, které simulují v našem případě krov. Přilepte je opět polevou na stropní díl.

4

Slovo má střecha: Perník s kokosem je správný materiál na střechu, který chaloupce dodá rázem zasněžený vzhled. Perník připevněte na krov párátky.

5

Okénka: Polevou ozdobte čokoládová okénka a přilepte je na zdi chaloupky spolu s barevnými bonbony do štítů. Nakonec přidejte trubičku jako komín.

šikovná máma

Líbí se vám nápad na chaloupku? Zkuste další perníkové hrátky - třeba veselý perníkový vlak. Návody na zdobení perníčků vám pomohou stát se mistry. Další inspirace najdete ve vánočním speciálu Šikovná máma: PERNÍKY. V prodeji je od 1. listopadu.

šikovná máma

A jestli se na perníčky necítíte, nezoufejte. Vyzkoušejte šikovné ruce při snadném tvoření vánočních dekorací. Zkuste třeba polštářek na spaní se vzkazem nebo si upečte vizovický betlém. Pomůže vám v tom Šikovná máma: VÁNOCE. V prodeji je také od 1. listopadu.