Nevyhazujte obaly, vyčarujte z nich vánoční dekorace

Tipy a návody 16. prosince 2012

Jestli máte doma zajímavé skleničky od něčeho, co už jste snědli, můžete je místo vynesení do smetí použít jako základ pro sváteční dekorace.

Najděte si skleničky, které budou stabilní, a které mají hezký tvar. Pokud jsou průhledné, můžete je třeba obalit do vánočního papíru, nebo si rovnou koupit třeba jogurt ve skleničkách vhodně barevných.

Pro dekorace, které vám ukazujeme, použil květinový stylista Pavel Hruška skleničky od jogurtu Yoplait Saveur d´Autrefois. A jak uvidíte, dal do nich nejenom svíčky a jehličí, ale taky třeba pudink. Vaší vynalézavosti se meze nekladou.

jogurt dekorace červená
foto:

S červenou skleničkou nemusíte provádět žádná zvláštní kouzla. Stačí ji umýt, přeleštit a dovnitř zastrčit snítky cesmíny nebo jmelí, nebo třeba smrkové větvičky.

jogurt dekorace zlata
foto:

Zlatá sklenička je luxusní sama o sobě, stačí do ní vsypat něco na upevnění svíčky – třeba malé skleněné kouličky nebo i drobné kamínky.

Pokud máte k dispozici více stejných skleniček, můžete je použít pro servírování pudinků, zmrzliny nebo krémů. Stačí je potom maličko dozdobit, nejlépe něčím jedlým, jak vidíte na úvodní fotce.