Hravé samolepky

Hravé samolepky 3
Moderní dekorace. Během chvilky můžete změnit prostor k nepoznání. Samolepicí dekorace se prodávají v mnoha variantách vzorů i barev. Zkuste si je třeba vyhledat na internetu. Budete překvapeni nabídkou a určitě si vyberete tu svou.
Tipy a návody 8. května 2012

Čas od času snad každého popadne chuť aspoň trochu proměnit svůj domov. Nemusíte hned renovovat, stačí třeba si jen pořídit samolepky.

Malování není úplně příjemná činnost, a toho nepořádku, co po něm zbude... Nový nábytek zas vyžaduje nemalé investice. Zkuste uspokojit svoji touhu po proměně bytu samolepicími fóliemi a samolepkami. Dají se pořídit za přijatelnou cenu a práce vám s nimi půjde rychle od ruky.

Samolepicí tapety (fólie) jsou určené pro menší, hladké plochy. Skvěle se jimi obnovují kuchyňské linky a nábytek, hodí se také na výrobu různých dekorací. A jsou plně omyvatelné! No a naprostým šlágrem jsou pak dekorační samolepky. Elegantní i hravé, v mnoha barevných provedeních.... jak vaše gusto a vkus žádají.

Pro práci se samolepicí fólií potřebujete:

samolepicí tapety (fólie)

nůžky nebo řezák

pravítko

tužku

plastovou stěrku

suchý hadřík

Co možná o Sandře nevíte:

  1. Předpokladem úspěchu je hladký a rovný povrch. Nerovná místa před polepením zbruste a zbavte nečistot.
  2. Pomocí tužky a pravítka si můžete na spodní stranu tapety předkreslit tvar polepovaného předmětu. Přesné měření vám usnadní rastr na rubu tapety.
  3. Nejprve odlepte jen malý kousek spodního papíru, fólii přiložte na hrany a přilepte. Pak pomalu stahujte spodní papír a zároveň fólii uhlazujte stěrkou nebo suchým hadříkem.

Co dělat, když...

Kudy teče, tudy léčí

„Samolepky z jednobarevného matného vinylu nejsou barevně tištěné, a neztrácejí tak barevnost a nesloupávají se. Použít se dají především na stěny, které můžete pokrýt mnoha drobnými samolepkami, a vytvořit tak „tapetový“ vzorek, nebo zvolit zcela samostatný motiv. Velmi oblíbené jsou motivy v různých velikostech - stejným motivem si tak můžete dozdobit doplňky, jako jsou různé úložné boxy, šanony a podobně. Nálepky také dobře drží na keramice, skle, autu nebo notebooku.“

... se vám udělaly protivné bubliny Fólii v místě vzduchové bubliny opatrně propíchněte špendlíkem, vzduch vytlačte a fólii uhlaďte.

... chcete ostré hrany Při přelepování hran vezměte na pomoc vysoušeč vlasů. Nahřátá fólie se snadněji tvaruje.

... to máte trošku nakřivo Pokud se vám nepodařilo hned napoprvé fólii nalepit rovně, nezoufejte. Můžete ji opatrně stáhnout a lepit znovu. Řádná lepivost fólie se naplno rozvine až po několika hodinách.

... jste si to rozmyslela Fólie můžete odstranit i po delším čase. Nahřejte ji vysoušečem vlasů a opatrně odtrhněte.