Kouzlete s květy jako sexy gejša

Tipy a návody 9. června 2012

Japonské krásky jsou proslulé po celém světě. Můžete jim zkusit ukrást jedno tajemství: květiny do vlasů Kanzaši. Ale potřebujete trpělivost.

japonske kajzasi potreby

Potřebujete:

2 kusy 10x60 cm vzorované barevně sladěné bavlněné látky

květinové pestíky

masivní ostré nůžky

pravítko

případně patchvorkové vybavení (urychlí práci)

pinzetu

šicí potřeby

dispersní lepidlo a kvalitní lepidlo na textil

pomocné kolíčky

Postup:

japonske kajzasi pop 1

Nastříhejte si přesné čtverce 5,5x5,5 cm - 7x světlá béžová látka a 10x zelená látka. Jeden zelený a jeden béžový čtvereček odložte stranou (béžový použijete na potažení knoflíku a zelený na začisťovací kolečko do rubu květu). Zbytek čtverečků pečlivě a přesně přehněte a zažehlete diagonálně z rohu do rohu. Zpracovávejte postupně jeden lísteček po druhém, zažehlený trojúhelníček přehněte pomocí pinzety přesně v polovině.

japonske kajzasi pop 2

Poté přehněte trojúhelníček podruhé, také přesně v polovině.

japonske kajzasi pop 3

Trojúhelníček pevně držíte v pinzetě a ve spodní části šikmo sestřihněte. Na obrázku vidíte pro porovnání sestřižený zelený lísteček na původním nezastřiženém béžovém lístečku.

japonske kajzasi pop 4

Opatrně namočte hranu ustřiženého lístečku do dispersního lepidla - pracujte čistě, abyste si nerozmazali lepidlo přes hranu. Pomocí lepidla se zafixuje tvar a lepidlem se zabrání třepení kraje. Lísteček si zachyťte do pomocného kolíčku a nechte vyschnout. Postupně si připravte: 6 ks zelených lístečků, 3 ks béžových, 3 ks zdvojených dvoubarevných lístečků (ze dvou kusů čtverečků najednou).

japonske kajzasi pop 5

Lístečky poskládejte střídavě do kruhu a pak je postupně volně navlékněte pomocí jehly na dvojitou niť.

japonske kajzasi pop 6

Rovnoměrně si pomocí pinzety přesně urovnejte na niti lístečky, aby se vám sešly pěkně špičky jednotlivých lístečků ve středu květu. Pak niť stáhněte a svažte na dva pevné uzly.

japosnke kajzasi pop 7

Do středu květu kápněte kvalitní lepidlo na textil, do něj pečlivě vložte květinové pestíky a vlepte potažený knoflíček. Květ nechte zvolna vyschnout. Než vytvrdne lepidlo, je třeba pinzetou pečlivě upravovat a urovnávat lístečky.

japonske kajzasi pop 8

Na začisťovací spodní kolečko přišijte zapínání - brožový můstek a kolečko přilepte na rubovou část květu.