Návod: Jak využít prostor pod schodištěm?

Tipy a návody 6. července 2016

Přemýšleli jste někdy nad tím, co s volným prostorem pod schody? V závislosti na tom, kde se vaše schodiště nachází, existuje řada jedinečných způsobů, jak využít prostor pod ním.

1. Úložný prostor: Na míru vyrobené úložné systémy krásně vyplní nevyužité místo. Pomocí tohoto úložiště snadno schováte hračky, sportovní náčiní, sezonní oblečení nebo úklidové prostředky.

2. Čtecí koutek: Prakticky tak rozšíříte oblast obývacího pokoje. K policím s knihami můžete umístit miniaturní křesílka a stolek, vznikne tak velmi příjemné posezení u kávy a s oblíbenou knihou v ruce.

3. Galerie: Na zadní stranu schodů můžete na háčky zavěsit obrázky a dekorace, které vyrobily vaše děti a do designového interiéru se prozatím příliš nehodí. Novými přírůstky v minigalerii se děti rády pochlubí, třeba při návštěvě prarodičů.

4. Zašívárna: Odpočinek v ústraní si čas od času rád užije každý člen rodiny. Můžete zde umístit rozkládací pohovku s množstvím polštářů, vznikne tak další místo pro přespání hostů, příjemný relax nebo hrací koutek pro děti.

5. Šatna: Protože je většina schodišť umístěna v blízkosti vstupních dveří, je to rovněž vhodné místo, kam pověsit kabáty, odložit boty, deštníky nebo klobouky.

6. Kancelář: Vybojujte si osobní prostor a vytvořte si miniaturní pracovnu s počítačovým stolem, židlí a systémem regálů a polic.