Jasná Nízké Tatry je díky inovacím lyžařskou špičkou na Slovensku

Tipy a návody 26. února 2018

Komerční sdělení - Nejvyhledávanější středisko cestovního ruchu - Jasná je srdcem slovenského lyžování v zimě a těžištěm turismu v létě. V objetí překrásných hor Nízkých Tater, přímo na úpatí masívního vrchu Chopku, se pojem čas úplně vytrácí. Do místa s nekonečnými panoramatickými výhledy, nejmodernější infrastrukturou a kvalitními službami se jednoduše zamilujete. Vychutnávat si ho můžete s přáteli anebo rodinou, a to jako vášnivý lyžař nebo jen milovník zimní turistiky.

Top lyžařské středisko Jasná v Nízkých Tatrách se po 32 letech vrátilo na mapu světového lyžování. Světový pohár žen organizovaný v březnu 2016 přilákal na Chopok špičková lyžařská ženská esa a vytvořil nezapomenutelnou atmosféru výjimečné světové akce. Poselství Světového poháru v Jasné – Ski the future předcházela výrazná modernizace skiareálu, která začala před 10 lety.

Jasná se díky masívním investicím do infrastruktury – výstavby nových kabinkových lanovek, rozšíření sjezdovek, budování zasněžovaní, vytvoření lyžařských škol a trendových sportovních obchodů, stala nejlepším a největším lyžařským areálem na Slovensku. Po obrovském úspěchu Světového poháru středisko znova inovovalo a loňskou sezónu přišlo s významnou novinkou. Lanovkovou mozaiku nejoblíbenějšího slovenského kopce Chopok doplnila nová 15-místní kabinková lanovka na jeho jižní straně.

Jasná Nízké Tatry je díky inovacím lyžařskou špičkou na Slovensku

Slovenské hory se vyplatí navštívit nejenom kvůli dovolené v překrásné přírodě a odpočinku v termálních vodách liptovských aquaparků, ale zejména pro perfektní lyžování ve středisku – Jasná Nízké Tatry.

Skiareál Jasná je podmanivým lyžařským rájem, který nabízí 50 km sjezdových tratí různé náročnosti. Sjezdovky a služby v TOP středisku Jasná jsou ověnčeny mezinárodní známkou nejvyšší kvality. Lyžaři si mohou užít dokonalost v podobě jízdy po čerstvém manšestru, ale i horskou krajinu a kouzlo jedinečné pohádkové zimy.

Ski-in ski-out nejvýše položený Hotel Rotunda (2 004 m n.m) nabízí pokoje s vyšším anebo nižším standardem a snídani s výhledem do zasněžených dolin, na panorama majestátních Vysokých Tater, nebo malebného regiónu Horehroní. Jasná je střediskem, které udává trend a zároveň je dokonalým místem pro individualisty, freeridery a rodiny s dětmi. O zábavu je postaráno i večer, do tanečného víru známého hudebního klubu Happy End vtáhnou milovníky zábavy nejlepší DJ. Podrobné informace jsou na www.jasna.sk a na www.gotatry.sk.

Jasná Nízké Tatry je díky inovacím lyžařskou špičkou na Slovensku

S GOPASSEM se v řadě nečeká

Tatranský skipas si lyžaři rezervují pohodlně z domova přes e-shop www.gopass.sk. Stačí si jen klinknout a vybrat produkt lyžovačky, výlet lanovkami, vstup do aquaparků anebo lyžařskou školu či jiné doplňkové sportovní potřeby. Prostřednictvím GOPASS konta získávají uživatelé věrnostního programu výhodnější skipasy, ale hlavně nečekají na skipas v radě u pokladen.

Jasná Nízké Tatry:

  • Top středisko Jasná Nízké Tatry s 5 oceněními mezinárodní kvality
  • 50 km sjezdovek
  • 28 vleků a lanovek z toho nejmodernější: Funitel, Twinliner a 15-místní gondola
  • 100 km běžeckých tratí na Liptově
  • GOPASS e-shop
  • 14 gastro provozoven, včetně aprés-ski a restaurací
  • 11 sportovních obchodů
  • 12 půjčoven lyží se servisem a profesionální péčí v lyžařské škole
  • díky technickému zasněžování garance sněhu 5 měsíců ročně
  • možnost nočního lyžování, sáňkování a snowtubing
  • skibus a aqua-skibus – regionální doprava
  • pobytové ski balíky se slevami na skipasy
  • vícedenní skipasy umožňují nevyužitý den vyměnit za koupání v termálních aquaparcích

Jasná Nízké Tatry je díky inovacím lyžařskou špičkou na Slovensku

Kde se ubytovat v Nízkých Tatrách? Výjimečnou polohu přímo pod lyžařskými svahy má Hotel Grand Jasná* a nový Hotel Pošta, unikátní atmosféru poskytuje Hotel Tři Studničky* v Demänovské Dolině. Luxus nabízí Chalety de Luxe v Jasné. Tradiční ubytování je možné v apartmánech a chatkách Holiday Village Tatralandia anebo v Hotelu Srdiečko.

Kde se dobře najíte? Rotunda Restaurant s nejvýše položeným rumovým barem vás překvapí netradičně servírovanými specialitami pod vrcholem Chopku. Kulinářský zážitek slibuje i restaurace Von Roll v nadmořské výšce 1 670 m.n.m, kam se vyváží přímo ratrakem.

Kam za teplem i v zimě? Léto v zimě - léto v každém počasí! Přijďte do největšího vodního světa – Aquaparku Tatralandia, který vás pohltí tropickým klimatem a překvapí dokonce i mořskou vodou. Umělé vlnobití a wellness&sparituály si můžete užít v sousedním vodním parku Bešeňová.