Mirka Miškechová: Holčička se sytým hlasem

Z nové Vlasty 6. října 2015

Konečně další žena na naší písničkářské scéně! A zajímavá! Mirka Miškechová složila svou první písničku už v šesti letech a od té doby má na kontě desítky textů. Česká rádia teď ovládl hit Cudzinka, který složila a zazpívala spolu s Xindlem X. Kde se tato talentovaná kráska vlastně vzala?

Když jsem vás poprvé slyšela zpívat, rozhodně bych si nepředstavovala dívku vašeho věku. Ten sytý hlas jsem přisoudila spíše nějaké zralejší dámě.

Ano, to mi už říkalo hodně lidí, že můj hlas odhadují spíš na nějakou starší paní. Když mluvím a nezpívám, tak mám infantilní hlas, takže lidi to vždycky trochu šokuje. Je to takové moje poznávací znamení.

Chtěla jste se jím vždycky živit?

Odmalička jsem si přála být zpěvačkou, takže jsem si s kamarádkami už v šesti letech založila kapelu a doufala jsem, že se mi to jednou splní.

No a teď koncertujete se slavným písničkářem Xindlem X, máte hit v rádiích. Jak se něco takového vlastně podaří?

V roce 2012 jsem se přihlásila do soutěže Porta, ve které jsem získala cenu za nejlepší autorskou písničku. A právě to mě nakoplo k tomu, abych to zkusila i jinde. Přihlásila jsem se proto do soutěže jednoho rádia a i tu jsem vyhrála.

Jak to souvisí s tím, že jste se stala hostem Xindla X?

Byla to cena – měla jsem dělat předskokanku nějaké slavné kapele. A dali mě zpívat před nějakého Xindla... A nebyl nadšený ani on, ani já.

Jak k sobě Mirka s Xindlem našli cestu a o čem jsou texty Mirčiných písní? Čtěte celý rozhovor v nové Vlastě, která vychází už zítra, ve středu 7. října.