Speciál o nemocech, které (ne)jsou tabu

Z nové Vlasty 15. září 2015

Také se neradi svěřujete se svými intimními zdravotními potížemi? I před blízkými vám připadá trapné mluvit o tom, že trpíte hemoroidy, inkontinencí nebo vám nohy „zkrášlují“ křečové žíly? Tyto potíže často tajíte dokonce i před svým lékařem.

Ale proč? Vždyť například inkontinence trápí více než polovinu žen starších 45 let. Potíže se zaostřováním a viděním na blízko, tedy odborně vetchozrakost, se podle průzkumu vyskytuje u téměř 90 procent Evropanů ve věku nad 55 let. A revmatická onemocnění postihují v Česku přibližně 80 procent lidí.

Pokud u sebe na některý
 z „trapných“ problémů narazíte, určitě ho především před svým lékařem nezatajujte. Včasné odhalení a nasazení patřičné léčby dokážou průběh potíží, onemocnění a případné bolesti výrazně zmírnit, leckdy dokonce i vyléčit. A abyste
 tyto obtíže ještě nějakou dobu vůbec řešit nemuseli, připravili jsme pro vás domácího rádce zaměřeného na jejich prevenci i počáteční léčbu. Třeba vám náš domácí lékař na choulostivé obtíže a problémy, o kterých se většina z nás ostýchá mluvit, pomůže.

Víte, že...?

  • Hemoroidy zničí vláknina
  • S inkontinencí pomůže cvičení
  • Na bolavé klouby je nejlepší pohyb

Zaručené rady, jak na nepříjemné zdravotní problémy, najdete ve zdravotním speciálu, který najdete v nové Vlastě - Vychází již tuto středu, 16. září!