

Kuřecí vývar s noky a zeleninou
Posvícení či hody se slaví podle patrona místního kostela, tedy v každé obci jindy. Císař Josef II. proto roku 1786 zavedl jednotné „oficiální“ havelské. Staré ... celý článek


Rajčatová polévka s pečenými paprikami chutná i odpůrcům zdravé kuchyně
Že už jste ochutnali rajčatovou polévku na všechny možné způsoby? Ale tahle, s pečenými paprikami, vám v repertoáru určitě dosud chybí… celý článek


Bruschetta al pomodoro
Abyste touto jednoduchou svačinkou strávníky ohromili, musíte mít dobrá rajčata a nešetřete ani na pečivu. celý článek


Naučte děti vařit!
Známá pražská (a bratislavská) škola vaření Chefparade pořádá kromě akcí pro dospěláky, také zábavné kurzy vaření pro děti. Spojte příjemné s užitečným a vydejte se ... celý článek


Houbový týden: Bramboračka s houbami a libečkem
Libeček krásně voní a bramboračku příjemně ozvláštní. celý článek


Houbový týden: Domácí kulajda s koprem
V kulajdě není žádný kumšt. Zkuste ji podle našeho receptu. celý článek


Houbový týden: Zapečené houby se zeleninou
Jestli váháte nad tím, co připravit dobrého k večeři, tak jste právě narazili na ten nejlepší způsob, jak povečeřet rychle, zdravě a levně. A zároveň účelně ... celý článek


Houbový týden: Žampionové rizoto na víně
Houby, rýže a víno jsou ideální kombinace! celý článek


Houbový týden: Nejrychlejší houbové řízečky
Jste unavení po náročném hledání hnědých hlaviček v lese a chcete si připravit doma něco rychlého k snědku? Řízky z čerstvých hub jsou zaručeně tou nejlepší ... celý článek


Houbový týden: Nejlepší smaženice podle babičky
V jednoduchosti je kouzlo! Vyzkoušejte tedy takovou smaženici, jakou dělávaly naše babičky. Je natolik vynikající, že není potřeba přidávat do ní ... celý článek


Houbový týden: Koláč z lesních hub
Koláč naslano, kterému neodoláte. Vynikající je jak za tepla, tak i za studena a můžete na něj použít jakýkoliv druh hub. celý článek


Týden posvícení: Posvícenské koláče
Rychlé a jednoduché lité buchty či piškoty si nechte na jindy, chystáte-li posvícenskou sešlost, koláče prostě upéct musíte, to se nedá nic dělat! celý článek


Týden posvícení: Svíčková omáčka s karlovarským knedlíkem
Co hospodyňka, to jiná svíčková. Jedno by však náš národní poklad měl mít společné vždy – nevysušené maso a silnou omáčku, nikoli mdlý odvar. Jak na to? celý článek


Týden posvícení: Domácí chléb s jogurtem
Luxusně vypadající bůček, na který jsme vám představili recept včera, si doprovod dobrého chleba opravdu zaslouží. Nebojte se, zase tak moc práce vám jeho upečení ... celý článek


Týden posvícení: Domácí uzený bok se smetanovým křenem a znojemskými okurkami
Hřebíček bývá tradičním doprovodem sváteční šunky, ale řekněte sami, nesluší mu to na šťavnatém bůčku také? celý článek
- Předchozí
- 1
- 2
- 3
- Následující