Hravé recepty s kávou, které zahřejí i potěší váš mlsný jazýček

Články Komerční sdělení 24. listopadu 2016

Teplota klesá směrem k nule a vy hledáte způsob, jak si prohřát organismus a zároveň si osladit pochmurná odpoledne, které sebou zima přináší?

Vyzkoušejte některý z originálních kávových receptů, pohostěte své přátelé a společně se obrňte před vlezlou zimou a blížícím se stresem z vánočních nákupů s těmito originálními kávovými recepty.

Káva & marshmallows

Káva & marshmallows

Káva & marshmallows

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Pro 2 osoby

• 1 lžíce instantní kávy Jacobs Gold • 350 ml mléka • 1 lžíce tmavého cukru • 2 lžíce kakaa holandského typu • ½ lžičky mleté skořice • špetka muškátového oříšku • špetka chilli koření • špetka soli

Na ozdobu: • bonbóny marshmallows • čokoládové čočky, čokoládový a karamelový sirup • šlehačka V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte mléko, cukr, kakao, kávu, koření a sůl. Rozdělte do dvou šálků, ozdobte šlehačkou, marshmallows, čokoládovými čočkami a polijte sirupy.

Káva s Kahluou

Káva s Kahluou

Káva s Kahluou

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Pro 2 osoby

• 300 ml kávy Jacobs Krönung • 2 lžičky karamelového kondenzovaného mléka • 40 ml whisky • 40 ml kávového likéru Kahlua • šlehačka • střepy ze slaného karamelu na ozdobu Do silnostěnných sklenic vlijte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkem a ozdobte kopečkem šlehačky s karamelovými střepy.

Jak na střepy? 200 g cukru vsypte do velké pánve a na nízkém ohni zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem, posypte vločkovou solí a nechte zchladnout a ztuhnout. Po vychladnutí rozlámejte na střepy. Nesehnali jsme karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném ohni vařte. Mléko v konzervě zkaramelizuje.

Kávová granola

Kávová granola

Kávová granola

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Pro 2 osoby

50 ml silné kávy Jacobs Gold 200 g ovesných vloček 60 g pekanových ořechů 60 g mandlí 35 g makadamových ořechů 60 g másla 50 ml javorového sirupu 1 lžíce medu 2 lžičky perníkového koření ¼ lžičky vločkové soli Předehřejte troubu na 150°C. Vyložte plech pečicím papírem. Vločky a ořechy smíchejte v misce. Do rendlíku dejte máslo, med, javorový sirup, koření a sůl a zahřívejte do rozpuštění másla. Promíchejte a stáhněte z ohně. Směs přilijte k vločkám s ořechy, přidejte 40 ml kávy a promíchejte. Granolu rozprostřete na připravený plech a pečte ji asi 35 minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout a uložte ve sklenici s dobře přiléhajícím víčkem. Podávejte s jogurtem.