Čtenářský klub

Redakce Vlasty pro vás vybírá ty nejlepší tipy na čtení. Tentokrát jsme pro vás připravili knižní lahůdky z nakladatelství Kosmas.

matčiny dary

Cecilie Enger: Matčiny dary

Cecilie Enger napsala silný a napínavý příběh nejen o historii jedné rodiny, ale také o možném osudu každého z nás a právem patří mezi nejzajímavější autorky současné norské literatury.

Poté, co je matka Cecilie Enger v pokročilém stádiu Alzheimerovy choroby přijata do sanatoria, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale také dostala. A ke každému dárku se váže životní příběh nějakého člověka. S pomocí seznamů Enger sepsala rodinnou kroniku od konce devatenáctého století až po současnost. Zároveň se v knize odvíjí příběh Ceciliiny matky, která následkem choroby přichází o paměť i svoji osobnost.

Cecilie Enger: Matčiny dary

Koupit

Od 22. do 28. června 2016 můžete uplatnit v rámci Čtenářského klubu Vlasty slevu 20%. Stačí, když při nákupu vyplníte slevový kód vlasta20.