Čtenářský klub

Redakce Vlasty pro vás vybírá ty nejlepší tipy na čtení. Tentokrát jsme pro vás připravili knižní lahůdky z nakladatelství Kosmas.

australský deník

Kateřina Pojarová: Australský deník aneb mé soukromé pohromy

Veselé i vážné příhody českých emigrantů u protinožců s ilustracemi známého karikaturisty Josefa Pospíchala. Cestou za prací procestovali naši emigranti půl kontinentu a divných lidí potkali víc než exotických zvířat! Když se manželský pár emigrantů po dlouhých letech rozhodl v Austrálii „zavřít krám“ a přesídlit do staré vlasti, rozhodně ti dva netušili, co za anabázi jim tím začíná.

Za prvé rychle zjistili, že tady u nás není všechno ještě pořád ani zdaleka takové, jaké by mělo být, a za druhé časem pocítili silný stesk po zemi, která jim na dvě desetiletí byla domovem. Proto se rozhodli vrátit. Znovu začínat s podnikáním už nechtěli, ovšem nějak je hned nenapadlo, že byť má jeden bohaté zkušenosti, přesto začít pracovat v sektoru služeb není zas tak snadné. A když je k tomu člověk roky zvyklý na to být svým vlastním pánem, stát se ve středním věku najednou zase zpátky obyčejnou námezdní silou není vůbec žádný med. Ještě navíc pokud skoro všichni zaměstnavatelé – a často i kolegové – v tomto oboru vypadají a chovají se spíš jako svérázné figurky v prapodivném panoptiku. Když se ovšem celá situace bere dost s nadhledem a humorem, tak to vlastně není zas až taková katastrofa – a příhod, kterým se s odstupem času zasmějete, je nakonec tolik, že vydají na knihu. Tuto knihu.

Kateřina Pojarová: Australský deník aneb mé soukromé pohromy

Koupit

Od 13. do 19. července 2016 můžete uplatnit v rámci Čtenářského klubu Vlasty slevu 20%. Stačí, když při nákupu vyplníte slevový kód vlasta20.