Uspořádejte si správně ledničku, potraviny pak déle vydrží

Domácnost 2. 4. 2013

Tiše si bručí v kuchyni, nenáročná, stále po ruce. Neprotestuje, když ji nákupem nacpete bez ladu a skladu. Bez reptání čeká na úklidovou četu. Ale kdyby mohla mluvit, dala by nám pár dobrých rad.

1. Od půdy ke sklepu

pořádek v lednici 1
zdroj: www.thinkstock.cz

Chytrým ukládáním potravin jim prodloužíte trvanlivost a sobě ušetříte čas při hledání. Na horní poličce bývá nejchladněji. Jako doma se zde cítí vše, co se rychle kazí - saláty a pomazánky, měkké salámy, sýry. Uložte sem také syrové maso, zpracujte ho nejdéle do tří dnů. A strčte ho dozadu, blíž k chladicímu agregátu.

O patro níž ubytujte mléko a všechny jeho příbuzné, tedy jogurty, pribináčky, smetanu, tvaroh a máslo. Do sklepa, tedy nejnižší části lednice, patří ovoce a zelenina. Pokud tam máte dvě přihrádky, oddělte je. Třeba bramborám nesvědčí jablka, rychleji vyklíčí.