První pomoc: Nestrhněte se v té kuchyni!

Domácnost 24. 5. 2013

Zkuste se zamyslet, kolik času týdně strávíte v kuchyni. Pokud je to víc, než byste si přála, pojďme s tím něco udělat. Některé stále platné rady jsme sice zdědily po prababičkách, ale dnes k nim máme navíc spoustu moderních věciček, které by nám určitě záviděly.

4. Další vychytávky

První pomoc kuchyně 4
zdroj: www.thinkstock.cz

Poptejte se známých a kamarádů, jaké mají doma vychytávky. Malé pekárny, které umějí nejen chleba, ale i sladké pečivo, určitě znáte.

Ale co takhle speciální hrnec na vaření rýže? Kdo ho vyzkoušel, nedá na něj dopustit. Nemusíte hlídat, jestli už je rýže měkká, ani nehrozí, že by se vám připálila.

  • TAJNOSTI MRAZÁKU Čerstvé jídlo je prima, ale když zbude, klidně schovejte pár zbylých porcí svíčkové do mrazáku. Málokdo pozná rozdíl.
  • POLOTOVARY Nestyďte se vyrábět si v průběhu vaření vlastní polotovary. Například základ na lečo se dá vyrobit ve velkém a dát do mrazáku nebo zavařit do sklenic. Uvaříte z něj i dobrou omáčku.
  • KONTROLA DNA Pokud pochází vaše výbava z minulého století, zkontrolujte, jestli hrnce nemají příliš tlusté dno. Než se zahřejí, trvá to moc dlouho.