Pár tipů, jak opravdu dodržovat pitný režim

Domácnost 21. 7. 2014

Tohle je můj věčný problém. Přes den se suším a večer bych vypila rybník. Čím se ke změně motivovat? Vyplatí se myslet na zavlažení hned po ránu. Což takhle pořádná sklenice čerstvého džusu? Do kvalitního odšťavňovače si můžete naházet ovoce (odvážnější klidně i zeleninu) podle své chuti. A fantazie! Vymýšlet různé kombinace vás bude bavit. Máte-li povahu praktickou, budete pít raději a více také díky pomyšlení, že za takový nápoj zaplatíte míň než za předražené džusy krabicáky.

4. DALŠÍ "VYCHYTÁVKY"

pitný režim

  • Pokud zapomínáte pít v kolotoči domácích prací a chcete opravdu účinnou radu, nastavte si po dvou hodinách budíka. Ze začátku to je sice otrava, ale uvidíte, že se časem vytrénujete natolik, že už pípání nebude třeba. Nedělejte si ze žaludku rybník, stačí pár velkých doušků.
  • ZASTUDENA Výživoví poradci doporučují pít čaje, ale někdy na horký nápoj člověk nemá chuť. Zkuste ho vylouhovat ve studené vodě. Chce to víc času, ale výsledek je jemný a příjemně osvěžující.
  • PŘÍMO NA OKO Přehled o tom, kolik už máte upito, získáte, když si na pracovní stůl postavíte průhledný džbán s vodou nebo se slabým čajem.