Krájení a řezání, to je velká věda!

Domácnost 10. 4. 2014

Dneska to vezmeme pěkně zostra. Protože takové by měly být nože v kuchyni, aby vám práce šla pěkně od ruky. A hodí se také pár dalších šikovných kousků.

3. SÓLO PRO KERAMIKU

krájení

Jestli jste jako já podlehli módní vlně a pořídili si nůž keramický (nevraždí vitaminy!), zaslouží si speciální zacházení. Je křehký, nesnese násilí, proto s ním nekrájejte zmrzlé věci ani neporcujte velké kusy potravin. Hlídejte si, aby vám neupadl, zvláště jestli máte kamennou desku kuchyňské linky.

Hned po akci ho opláchněte, když ho hodíte do dřezu a na něj přidáte hrnec, praskne. V myčce nůž oddělte od ostatních příborů a kovových nástrojů a zajistěte, aby v ní neputoval. Mnohé keramické kousky mají speciální ochranné pouzdro, ale spokojí se i se stojánkem.