Krájení a řezání, to je velká věda!

Domácnost 10. 4. 2014

Dneska to vezmeme pěkně zostra. Protože takové by měly být nože v kuchyni, aby vám práce šla pěkně od ruky. A hodí se také pár dalších šikovných kousků.

4. DALŠÍ "VYCHYTÁVKY"

krájení

  • Nakrájet zeleninu do salátu na tenké souměrné plátky zabere spoustu času. Srdce estéta i ekonoma potěší struhadlo s keramickou čepelí. Jeden plátek ředkvičky bude jako druhý, ušetříte čas a ještě zachráníte své prsty. Speciální zásobník brání pořezání.
  • NÁHRADNÍK Některé tvrdé druhy ovoce při porcování nožům vzdorují. Jablko rovnoměrně rozdělíte a zbavíte jádřince speciálním kráječem.
  • JAK NA PIZZU Rozkrojit horkou pizzu dá zabrat. Krájecí kotouček nahraďte nůžkami. Silikonová část umožní porcování rovnou na plechu.