Připravte si salát jako královna - tipy na nejlepší pomocníky

Domácnost 4. 8. 2014
Témata

salát vaření tipy

Pokud máte velkou rodinu, začněte investicí do mlýnku, na kterém pohodlně a rychle připravíte hromady zeleniny. Plátkuje a strouhá, a to i na úplně tenké gurmánské nudličky, kterým se říká julienne a nožem je nakrájí jen šéfkuchař s dlouholetou praxí.

salát

Hluboký nerezový cedník se stojánkem. decodoma. cz, 99 Kč

1. PROTŘEPAT, NEMÍCHAT

Zelenina sice potřebuje mycí lázeň, ale mokrou ji do salátu nechceme. Proč? Znáte to, voda a olej se odpuzují, a když na mokré listy nalijete zálivku, sjede po nich a zůstane na dně mísy. Proto salát opláchněte a nechte ho okapat ve stojacím cedníku.

Zatím můžete vyrábět dresink. Udělejte si na něj šejkr z malé zavařovací sklenice. Nalijte a nasypejte dovnitř ingredience, zavíčkujte a protřepejte. Zálivka ve sklenici vydrží v lednici i pár dní.