Máte splín? Pusťte si optimistické rádio

Finance a kariéra 24. září 2014

Promokli jste dnes krásně úplně až na kůži? Podařilo se vám sedřít lak z vašeho rodinného auta? To jsou přece bezva zprávy! Klid, nezbláznil jsem se. Jen jsem dělal reportáž v optimistickém internetovém rádiu.

Hned na začátku si vyjasněme, kdo za to může. Matky-zakladatelky M Radia, Jana Popelková a Alena Ratajová, jsou totiž zapřisáhlé optimistky. Špatných zpráv kolem nás je podle nich tolik, že se rozhodly, že jejich nově založené rádio bude lidem přinášet jen pohodu a optimismus.

„Vypozorovala jsem, že být smutná mě fyzicky bolí. Nejsem produktivní, nic mi nejde, nic nevymyslím a ještě to špatně působí na okolí. A tak se, jak říkáme, kousnu do zadku a najedu na pozitivní vlnu,“ říká Alena a její kolegyně Jana ji doplňuje: „Máme heslo »Ani dnes se nenaštvu.« A snažíme se podle něj fungovat.“

O tom, že zakladatelky rádia mají smysl pro humor, ostatně svědčí i výběr maskota - „asivlčáka“ a „asilabradora“ Merlina, čtyřnohého pohodáře, kterého coby šestitýdenní štěně našla vyhozeného na mrazu Jana Popelková. Stanice se taky původně měla jmenovat Merlin Radio!

radio

Alenu Ratajovou můžete každé úterý slyšet v pořadu Praštíme do toho, kde představuje lidi, kteří se rozhodli vést svou kariéru trošku jinak.

foto:
radio

„Bejkárny si vymýšlet nemusím. Já totiž švihlá doopravdy jsem,“ říká o sobě moderátorka ranního bloku Jana Popelková.

foto:

NALAĎTE SI SLEPIČÁRNU

Už od dubna si tak na internetu můžete pustit rádio, při jehož poslechu cukají koutky úst i zapřisáhlým pesimistům, jako jsem já. Zmínil bych zejména odpolední pořad pro ženy, který se jmenuje Slepičárna a pod palcem ho mají moderátorky Kateřina Vitáková a Šárka Očenášková.

„Největší výzva, se kterou bojujeme, je to, že se ženy vůbec nemají rády,“ svěřuje se Kateřina. „Pořád se za něco schovávají - za oblečení, za make-up... Velký úspěch jsme měly, když jsme jim prozradily nejlevnější make-up. Úsměv. My tady řešíme velké zadky, malé zadky, vrásky, malá prsa, velká prsa. A přitom vám každý řekne, že především vnímá to, co z člověka září.

A když z ženy nevyzařuje nic, může to být dokonalá modelka a není jí to nic platné,“ upřesňuje Kateřina. „Radíme jim, ať to dělají jako my. Mně, když někdo řekne, že mám velký zadek, s nonšalancí a šarmem mně vlastním mu odpovím: „No a co? Jsem na něj patřičně hrdá! Kdepak, velký zadek se musí umět nosit!“ prozrazuje svůj recept Jana Popelková.

radio

Proporce se musí umět prodat! Posluchačkám Slepičárny to klade na srdce Kateřina Vitáková (uprostřed).

foto:

ŘEKNĚTE SI: JSEM ÚŽASNÁ

Pokud jste právě usoudili, že tohle rádio poslouchají jen romanticky založené ženy, jste na omylu. Na webové optimistické rádio totiž kliknou častěji muži. Mimo jiné se tak dozví aktuální dopravní zpravodajství Jany Popelkové. Cituji: „Právě nám projelo žluté auto, teď zelené, autobus, zase červené auto...“ Případně se mohou zaposlouchat do nemoderované hudební show D. J. Merlina, který po večerech dře jako pes.

Klidně si přitom můžete na webu přečíst Merlinův blog, na němž paničky popisují jeho rošťárny. Já jsem na odchodnou dostal doporučení, které se hodí všem. Už vám dnes někdo řekl, že jste úžasní? Tak si najděte jakoukoli odrazovou plochu (zrcadlo, hladinu rybníka apod.), podívejte se sami sobě do očí a nahlas si řekněte: „Jsem úžasná(ý).“ Tak krásný den!

radio

V M Radiu by mě nechtěli. Prý neberou nikoho, kdo je založením pesimista jako já. Právě mi to oznamuje Jana Popelková.

foto: