Státní program Dovolená v Česku dotuje rekreační poukazy

Finance a kariéra 23. dubna 2020

Dovolená v Česku bude letos zřejmě naší jedinou volbou. Rekreační příspěvek od státu nám však může pobyt u nás výrazně zpříjemnit.

Letošní léto bude zřejmě kvůli obavám z nákazy koronavirem jiné, než ta léta, na která jsme doposud byli zvyklí. Podle názorů odborníků zřejmě nebude možné vycestovat na letní dovolenou za hranice, a tak budeme muset dovolenou na Jadranu či v exotičtějších destinacích oželet. Nicméně na obzoru je naděje, že cestování v rámci České republiky povoleno bude. A co víc, dokonce se jedná o tom, že domácí cestovní ruch podpoří program Ministerstva pro místní rozvoj. Dovolenou v Česku bychom si tak mohli užít s rekreačním příspěvkem od státu a zaměstnavatele a taková dovolená za třetinu ceny je více než příjemná vyhlídka.

Příspěvek od státu a od zaměstnavatele bychom měli obdržet jako jeden z pracovních benefitů. Sloužit k tomu bude rekreační poukaz v hodnotě kolem 10 000 Kč. Podle informací z ministerstva by se dokonce mělo dostat i na OSVČ, ale návrh je prozatím v jednání. To, zda bude spuštěn bychom se měli dozvědět v průběhu května. Aktuální informace o státním příspěvku na rekreaci naleznete na StatniPoukaz.cz nebo na facebookové stránce Státní poukaz.

Pokud návrh ministerstva projde, můžeme se těšit na státní rekreační poukazy, které můžete využít podle libosti. V České republice existuje tisíce míst, která stojí za návštěvu a která byste letos neměli minout! Zvolíte si ubytování v hotelu v centru Prahy, klidný penzion na úpatí některých z našich hor či kemp u nedalekého rybníka? A co wellness? Mariánské lázně, Karlovy Vary či Františkovy Lázně vás v letošní sezóně uvítají s otevřenou náručí. Letos je totiž jedinečná příležitost zachránit podnikatele v cestovním ruchu jenom tím, že vycestujete po České republice. Byla by škoda, tuto příležitost nevyužít.