Chcete půvabnou tvář? Řízněte do toho!

Krása 31. října 2017

Říká se: Parádo, trp! Trocha té bolesti za výsledek plastické operace určitě stojí. (Anebo někdy taky ne...)

Kdy je nejlepší podstoupit omlazovací zákrok na obličeji? Ano, správně - právě teď! Sluneční záření a větší teplo totiž kladou na každé operované místo vysoké nároky. Při nedostatečné ochraně před sluncem hrozí vznik takzvaných hyperpigmentací.

Na jaře a v létě je proto lepší provádět v obličeji spíše operace, které využívají speciální metody a nevznikají u nich jizvy. Například operace nosu prováděné nosními dírkami, brada operovaná přístupem z dutiny ústní, případně endoskopické zásahy na čele, kde vznikají jen maličké jizvičky umístěné navíc ve vlasech.

Takže ideálním obdobím pro operaci je podzim. Zima taky ještě ujde, ale už je problém, že se obličej příliš nedá chránit před mrazem.

Máme pro váš obličej pět omlazovacích tipů, na které se objednejte nejlépe teď hned:

  • ENDOTINE LIFT

Na které partie: hlavně obočí a horní víčka, ale i celý obličej a krk

Systém vstřebatelných superměkkých implantátů Endotine, které se umisťují pod pokožku, vyvinuli v USA.

Metoda se dá použít na celém obličeji i na krku. Asi největší efekt Endotine přináší na očích - pomáhá současně vytáhnout pokleslou křivku obočí a provést plastiku horních víček - to vše skrze jediný řez.

Implantát se zavede do oblasti pod obočím a připevní se přímo na kost nadočnicového oblouku. Obočí se zafixuje v nové poloze a lékař následně ještě provede plastiku horních víček. Po zákroku se v podkoží začnou tvořit nové vazivové struktury, které tkáň udrží na místě i poté, co se implantát zcela rozpustí.

Kolik to stojí: zvednutí obočí s použitím implantátu 14 820 Kč, plastika víček 21 090 Kč

  • TRCBPL

Na které partie: dolní víčka

Metoda, díky níž se můžete efektivně zbavit pytlů pod očima. Transkonjuktivální blefaroplastika (TRCBPL) upraví vzhled dolního víčka a nezůstane žádná viditelná jizva.

A jak to probíhá? Chirurg odchlípne dolní víčko a pomocí chirurgického laseru nebo diatermie (léčebného prohřívání vysokofrekvenčním elektrickým proudem) provede řez ve spojivkovém vaku. Svalová vlákna se roztáhnou pomocí speciálních nástrojů a obnaží se tukové zásoby víčka, které se lehce povytáhnou a částečně odstraní.

Kolik to stojí: 11 400 Kč

  • SILHOUETTE LIFT

Na které partie: tvář

Tento minimálně invazivní zákrok je vhodný už zhruba od pětatřiceti. Silhouette lift používá techniku závěsných vláken, která se zavádějí ve vlasové části skalpu v oblasti nad spánkem pomocí maximálně dvoucentimetrového řezu. Vlákna jsou zhotovena z bioaktivního materiálu - polypropylenu, což je bioaktivní materiál.

Tato vlákna se protáhnou hluboko v podkoží do míst výstupů z kůže tak, aby nebyla hmatatelná ani viditelná. Poté chirurg vlákna - obvykle se používají čtyři - vypne a ukotví v místě vpichu protisměrnými háčky pomocí speciální plastické síťky.

Kolik to stojí: 25 000 Kč a víc, podle počtu použitých vláken

  • LIPOSUKCE PODBRADKU

Na které partie: brada

Dvojité brady se lze někdy zbavit pouhým odsátím tuku. Tento zákrok se hodí pro mladší lidi, kteří mají dostatečně elastickou kůži. Protože ta se po odsátí tuku dokáže přizpůsobit novým objemovým poměrům a sama se stáhne.

K liposukci chirurg používá tenkou kanylu, kdy malým nářezem odsaje tukový polštářek podbradku. Vše lze provést i v místním znecitlivění.

Kolik to stojí: 3500-8000 Kč

  • MINILIFTING

Na které partie: tvář

Když povoluje kůže a svaly dolní poloviny tváře a k celkové operaci obličeje a krku ještě nenastal správný čas, je dobré provést takzvaný minilifting obličeje. Jde o vypnutí kůže a zpevnění podkožního aparátu svalů v malém rozsahu. Chirurg při zákroku vede řez těsně kolem ušního lalůčku a v rýze za boltcem. Poté uvolní kůži dolní poloviny tváře a krku pod obloukem dolní čelisti od spodiny a odstraní nadbytky kůže. Musí také posunout a zpevnit vazivově svalové podkožní struktury. Nakonec je třeba pečlivě sešít kožní okraje a přiložit celkový obvaz hlavy. Obvyklý čas operace je 40-50 minut a klientka by měla zůstat na klinice do druhého dne.

Kolik to stojí: kolem 25 000 Kč