Krásná neznámá pod maskou: to jste přece vy

Krása 30. 10. 2012

Dny jsou krátké, večery dlouhé, právě teď trávíme víc času doma. Využijte ho pro své zkrášlení. Dejte šanci maskám! Vybrali jsme základní typy a sestavili stručný návod, jak je používat.

masky 4
foto:

Kosmetičky ze zkrášlujících salonů si na nás, české ženy, trochu stěžují. Prý jsme na používání domácích masek, jak to zaobalit, ale co, řekněme to naplno, LÍNÉ!

Zatímco ostatní Evropanky takto pečují o svou krásu pravidelně a Japonky prý mají i více typů masek, nám se v koupelně obvykle krčí jedna napůl spotřebovaná tubička, na kterou padá prach. Když pak zajdeme do salonu, mají co napravovat. Ruku na srdce, jak jste na tom vy?

A jakou máte výmluvu, že masku nepoužíváte? Málo času? Se vším všudy to zabere slabou půlhodinku. Spojíte-li „maskování“ s večerní koupelí, stáhnete to na patnáct minut. Ale tím se připravíte o příjemnou relaxaci, ve kterou se kosmetická procedura může proměnit. Stačí si najít klidné místo, kam utečete před ruchem domácnosti. Při nanášení masky si představujte, že stavíte ochrannou bariéru, která zabrání přístupu všech starostí! Při působení masky si lehněte a zavřete oči. Mějte před očima nějakou svoji oblíbenou destinaci. Pro někoho je to nekonečná pláž s bílým pískem, pro jiného zelená louka nebo lesní palouk. Tam nemají co dělat pracovní stres, nákupní seznamy, domácí povinnosti... Na závěr, při smývání masky si představte, že s ní odcházejí i vaše problémy. Budete se cítit nejen krásnější, ale také v pohodě.