Výstřih na přání

Krása 27. února 2012

Brzy se začne oteplovat. Věnujte svému dekoltu trochu pozornosti, ať máte na jaře co vystavovat.

Základem mladé a krásné pokožky v dekoltu je pravidelná péče. Protáhněte proto svůj večerní koupelnový rituál před zrcadlem až k lemu podprsenky.

Vatový tampon bohatě napusťte odličovacím mlékem a jemnými tahy vzhůru vyčistěte dekolt a krk. Pokožku nenatahujte, tampon po ní musí klouzat!

Stejně jako při čištění, i při nanášení denního krému nebrzděte na bradě, ale pokračujte směrem dolů. Dekolt má požadavky srovnatelné s obličejem, ocení tedy hydrataci a s přibývajícími lety koktejl zpevňujících složek a těch, které platí na vrásky.

Hlubšímu výstřihu obzvlášť sluší, když má jeho pokožka barvu lehkého opálení. Ovšem pokuste se ho docílit spíše make-upem nebo samoopalovacími přípravky než slunečními paprsky. Za nadměrné slunění totiž váš dekolt zaplatí vysokou daň - ztratí pružnost, zato obdrží hluboké vrásky a pigmentové skvrny. Nepodceňtujte proto ochranu krémů se slunečními filtry, a to nejen na dovolené.

Tip redakce

Posilujte ramena a prsní svaly: Kupte si v prodejnách zdravotních potřeb míček, tzv. power ball, a nafoukněte ho asi tak napůl. Vzpřímeně si sedněte a s výdechem míček stlačte dlaněmi před hrudníkem co nejvíce k sobě, napočítejte do pěti a uvolněte. Cvičte alespoň 2x denně 5 minut.

Pokud plánujete pobyt pod širým nebem delší než 20 minut, naneste opalovací mléko s ochranným faktorem minimálně 15. Máte-li citlivou pleť nebo sklon k alergiím, doporučují dermatologové SPF minimálně 30.

Okamžitě omladí dekolt o pár let osvěžující sprška květinové vody nebo poprašek bronzového pudru se sexy zlatavým třpytem.



Prosila bych…

… omladit Omlazující tělový krém Anew Ultimate Avon, 470 Kč, obsahuje látky, které se přidávají do pleťových krémů, určených pro zralou pokožku. Bohatý koktejl vitaminů, minerálů a rostlinných výtažků podporuje syntézu kolagenu a elastinu, základů pevnosti a pružnosti pokožky. Rozjasňující pigmenty dodají sexy záři.

… zpevnit Zpevňující gel na dekolt a krk Oriflame, 459 Kč, s 3D komplexem a vyváženým složením, které mají viditelný liftingový účinek hned po nanesení. Péče podporuje tvorbu kolagenu v pokožce a omlazuje ji. Také preventivně chrání před předčasným stárnutím.

… vyživit Výživné zpevňující tělové mléko Q10 Plus Nivea, 239,90 Kč, poskytuje pleti koenzym Q10 a olej z makadamiových ořechů. Podporuje regeneraci buněk, takže už po několikátém použití získá pokožka jemnost doteku a za pár týdnů bude pevnější a pružnější. Bonus: praktické velké balení 400 ml s pumpičkou.